PDA

View Full Version : Δεν ξεχνώ


zaliagas_42
11-17-2009, 03:50 AM
Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της χουντικής τυραννίας, το Νοέμβριο του 1973. Το Πολυτεχνείο ήταν η κορυφαία εκδήλωση της επτάχρονης αντιχουντικής πάλης και μία από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων του λαού και της νεολαίας.
<table border="0" width="100%"> <tbody><tr> <td valign="top" width="33%">http://www.fotoartmagazine.gr/history/istorika_afieromata/polytexneio/getImage.jpg</td> <td valign="top" width="67%">Ήμουν οκτώμισι χρονών τον Νοέμβρη του 1973 και θυμάμαι σαν τώρα τις φωνές από το ραδιόφωνο ¨Εδώ Πολυτεχνείο…. Εδώ Πολυτεχνείο ¨ θυμάμαι σαν τώρα τον κόσμο να κατεβαίνει από τα λεωφορεία με πρησμένα μάτια και πολλούς από αυτούς να τρίβουν λεμονιά στα μάτια τους για να συνέρθουν από τα δακρυγόνα. Μεγαλώνοντας και βλέποντας κάθε Νοέμβρη τις εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις που γινόταν τα πρώτα χρόνια και αργότερα συμμετέχοντας και εγώ στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου έβαζα τις αναμνήσεις μου σε τάξη.
Από την αρχή του 1973 εκφράστηκε με ανεβασμένες μορφές πάλης η λαϊκή αγανάκτηση ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα όπως η κατάληψη της Νομικής, το Φλεβάρη του 1973, η διαδήλωση στις 4 Νοέμβρη 1973, με αφορμή το μνημόσυνο του Γ. Παπανδρέου, όπου έγιναν και συλλήψεις αλλά και η διαδήλωση 3.000 φοιτητών για συμπαράσταση στους συλληφθέντες στις 8 Νοέμβρη. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν στις σχολές.
Την Τετάρτη 14 Νοέμβρη 1973, το πρωί εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου συγκεντρώνονται στο προαύλιο του Ιδρύματος. Αρχίζουν συνελεύσεις για να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν το νέο σχέδιο της χούντας για την υποταγή του κινήματος.
</td> </tr> <tr> <td colspan="2">Συγκέντρωση γίνεται και στη Νομική που αποφασίζει να κατευθυνθεί στο Πολυτεχνείο. Στις 2.00 μ.μ., 5.000 περίπου φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί στο Πολυτεχνείο, ενώ αρχίζει να μαζεύεται και άλλος κόσμος. Η Πατησίων δονείται από τα συνθήματα κατά της χούντας. Η Ασφάλεια κινητοποιείται και καλεί τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν.
</td> </tr> </tbody></table> <table border="0" width="100%"> <tbody><tr> <td valign="top" width="52%">http://www.fotoartmagazine.gr/history/istorika_afieromata/polytexneio/nomiki.jpg</td> <td valign="top" width="48%">Οι συγκεντρωμένοι φοιτητές στο Πολυτεχνείο συγκροτούν μια επιτροπή κατάληψης. Κλείνουν οι πόρτες και στις 8.30 το βράδυ γίνεται η πρώτη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής. Αμέσως οι πρώτες προκηρύξεις σκορπίζονται στην Πατησίων που είχε κλείσει από τον συγκεντρωμένο κόσμο. Ακούγονται τα πρώτα συνθήματα «Ψωμί-παιδεία-ελευθερία», «20% για την παιδεία» και «Κάτω η χούντα».
Την Πέμπτη 15 Νοέμβρη 1973, η κατάληψη αποτελεί πόλο έλξης του λαού της Αθήνας που αρχίζει να συρρέει στο Πολυτεχνείο. Ως τις 9.30 το βράδυ η κατάληψη έχει πυκνώσει ενώ ο λαός στους γύρω από το Πολυτεχνείο δρόμους, φωνάζει αντιαμερικανικά και αντιχουντικά συνθήματα.
</td> </tr> <tr> <td colspan="2" valign="top"> Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν όλη τη νύχτα για συμπαράσταση στους φοιτητές της κατάληψης του Πολυτεχνείου.
Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπερνά κάθε προσδοκία και για πρώτη φορά δημιουργείται η πεποίθηση ότι η χούντα μπορεί να πέσει. Ταυτόχρονα οι συνελεύσεις δίνουν και το ιδεολογικό στίγμα του αγώνα.
</td> </tr> </tbody></table> <table border="0" width="100%"> <tbody><tr> <td valign="top" width="52%">Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη 1973 μπαίνουν σε λειτουργία οι πομποί του ραδιοφωνικού σταθμού στους 1.050 χιλιόκυκλους που μεταφέρουν το μήνυμα του αγώνα σε όλη την Αθήνα που παρακολουθεί τα γεγονότα.
http://www.fotoartmagazine.gr/history/istorika_afieromata/polytexneio/radio.jpg
Στις 9 το πρωί στήνονται τα πρώτα οδοφράγματα και σχηματίζονται δύο μεγάλες διαδηλώσεις στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου.
Το μεσημέρι επιτροπή των αγροτών από τα Μέγαρα, που είχαν ξεσηκωθεί ενάντια στις απαλλοτριώσεις της γης τους, επισκέπτονται τη Συντονιστική Επιτροπή και ο σταθμός μεταδίδει: «Ο λαός των Μεγάρων στέκεται και υπόσχεται να αγωνιστεί στο πλευρό του φοιτητικού και εργαζόμενου λαού... Ο αγώνας είναι κοινός... Δεν είναι μόνο για την πόλη των Μεγάρων ή το Πολυτεχνείο... Είναι για την Ελλάδα. Για το λαό της που θέλει να καθορίσει τη ζωή του. Να πορευτεί στο δρόμο της προκοπής. Βασική προϋπόθεση, η ανατροπή της δικτατορίας και η αποκατάσταση της δημοκρατίας».
Οι συγκεντρωμένοι έξω από το Πολυτεχνείο τραγουδάνε το «πότε θα κάνει ξαστεριά».
Το απόγευμα οι διαδηλωτές στο χώρο γίνονται χιλιάδες με συμμετοχή των εργατών. Έτσι στις 6 το απόγευμα αρχίζουν οι συγκρούσεις διαδηλωτών και Αστυνομίας με πολλούς τραυματίες.
Στις 7 το απόγευμα μεγάλη διαδήλωση κατευθύνεται στο Πολυτεχνείο και η Αστυνομία χτυπάει. Εμφανίζονται τεθωρακισμένα της Αστυνομίας και πέφτουν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Στη Σόλωνος, στην Κάνιγγος, στη Βάθη, στην Αριστοτέλους, στην Αλεξάνδρας, στην πλατεία Αμερικής γίνονται μάχες σώμα με σώμα.
</td> <td valign="top" width="48%">
http://www.fotoartmagazine.gr/history/istorika_afieromata/polytexneio/image012.jpg
http://www.fotoartmagazine.gr/history/istorika_afieromata/polytexneio/image010.jpg
</td> </tr> <tr> <td colspan="2">Στις 9.30 η Αστυνομία απαγορεύει την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας μέχρι νεοτέρας διαταγής.
Στις 11 το βράδυ ο ραδιοσταθμός και τα μεγάφωνα καλούν τον κόσμο να μη φύγει. Οι αύρες έχουν κυκλώσει το χώρο του Πολυτεχνείου και τα δακρυγόνα έχουν πνίξει την περιοχή.
</td> </tr> </tbody></table> <table border="0" width="100%"><tbody><tr><td valign="top" width="54%">Όσοι μένουν ανάβουν φωτιές για να εξουδετερώσουν τα δακρυγόνα και στήνουν οδοφράγματα.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ( Σάββατο 17 Νοέμβρη) τα πρώτα τανκς εμφανίζονται, ενώ στο νοσοκομείο που οργανώθηκε στο Πολυτεχνείο, μεταφέρονται όλο και περισσότεροι νεκροί και τραυματίες.
Στη 1 μετά τα μεσάνυχτα τα τανκς έχουν ζώσει το Πολυτεχνείο. Τα μεγάφωνα και ο ραδιοσταθμός μεταδίδουν: «Μην φοβάστε τα τανκς», «Κάτω ο φασισμός», «Φαντάροι είμαστε αδέρφια σας. Μη γίνετε δολοφόνοι».
Στις 1.30 τα τανκς ξεκινούν με αναμμένους τους προβολείς. Οι φοιτητές τοποθετούν μια «Μερσεντές» πίσω από την κεντρική πύλη για να εμποδίσει την είσοδο των τανκς. Οι φοιτητές είναι ανεβασμένοι στα κάγκελα, τραγουδούν τον εθνικό ύμνο και φωνάζουν στους φαντάρους: «Είμαστε αδέρφια».
Δίνεται διορία 20 λεπτών για να βγουν οι έγκλειστοι, ενώ ένα τανκ παίρνει θέση απέναντι στην είσοδο. Η Συντονιστική Επιτροπή προσπαθεί να διαπραγματευτεί την ασφαλή έξοδο του κόσμου.
Ωρα 2.50, ξημερώματα του Σαββάτου 17 Νοέμβρη. Ο επικεφαλής αξιωματικός με μια κίνηση του χεριού του, δίνει την εντολή να ξεκινήσει το τανκ. Η πόρτα πέφτει και το τανκ συνεχίζει την πορεία του φτάνοντας μέχρι τις σκάλες του κτιρίου «Αβέρωφ». Μαζί του μπαίνουν ασφαλίτες και άντρες των ΛΟΚ. Πέφτουν πυροβολισμοί. Υπάρχουν φαντάροι που βοηθούν τους φοιτητές να φύγουν, αλλά στις εξόδους τούς περιμένουν ασφαλίτες και συλλαμβάνουν και τους κυνηγούν , οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών τους προσφέρουν άσυλο.
Στις 3.20 δεν υπάρχει πλέον κανένας στο Πολυτεχνείο έχει εκκενωθεί πλήρως.
Πολλοί φοιτητές φοβούμενοι την σύλληψη, αν και βαριά τραυματισμένοι, αρνούνται τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Την επόμενη μέρα οι εφημερίδες έγραφαν.
</td> <td valign="top" width="46%">http://www.fotoartmagazine.gr/history/istorika_afieromata/polytexneio/image004.jpg
http://www.fotoartmagazine.gr/history/istorika_afieromata/polytexneio/image006.jpg
http://www.fotoartmagazine.gr/history/istorika_afieromata/polytexneio/pol.jpg
</td></tr></tbody></table>

xanwtometrhma
11-17-2009, 07:44 AM
yo sup bro
to den ksexnw den exei na kanei me to polytexnio kathoti htan xounta kai h xounta is gone!

=sapphire=
11-17-2009, 07:58 AM
To den ksexno einai gia tin Kypro.

Patroclus
11-17-2009, 08:39 AM
Ena mprabo sta paidia pou eixan oneira gia mia kaluteri ellada
Ki ena oust giati mas kubernoun tosa xronia kai ta exoun kanei san ta moutra tous.

ps: re paidia, sta sxoleia eksakolou8oun na lene oti mpike to tank kai patise tous foitites? stin epoxi mou tetoia mas elegan kai 8umamai pou potizan ta paidakia ap to dimotiko akoma me misos enantia sto kako kratos, ktl...

katsio13
11-17-2009, 09:51 AM
Ena mprabo sta paidia pou eixan oneira gia mia kaluteri ellada
Ki ena oust giati mas kubernoun tosa xronia kai ta exoun kanei san ta moutra tous.

ps: re paidia, sta sxoleia eksakolou8oun na lene oti mpike to tank kai patise tous foitites? stin epoxi mou tetoia mas elegan kai 8umamai pou potizan ta paidakia ap to dimotiko akoma me misos enantia sto kako kratos, ktl...
nai mono pros to katelitero dn pige...

xanwtometrhma
11-17-2009, 09:57 AM
ena mpravo sta paidia tou tote pou einai ergatopateres twra! ZHTW!

steventhegreat
11-17-2009, 10:00 AM
to thema dn enai mono na thymasai
to thema einai na efarmozeis tis a3ies p auta ta paidia
perasan mesw autis tis irwikis stasis tous kai na sinexiseis apo ekei
p emeinan i mnimi apo moni tis den leei apolutws tpt

PS i aforistiki stasi pros ton politiko xwro einai 100% esfalmeni gia 2 logous
1) diafwneis alla den vepw na proteineis kt
2) tipota den einai mono aspro i mavro

xanwtometrhma
11-17-2009, 10:21 AM
leme zhtw stathikan irwika ayta ta paidia gia na exoun shmera mizes apo to limani
ZHTW RE
8000 o ergaths +3 k h miza gia na mpei to container prwta pame gera gia nea idanika!

=sapphire=
11-17-2009, 10:57 AM
ena mpravo sta paidia tou tote pou einai ergatopateres twra! ZHTW!

Vlepe tin agonistria Damanaki,opou fysaei o anemos paei,ante se ligo na tin doume kai se deskio komma.
Zhto kai apo emena stous agonistes pou apo to eksoteriko kai ta kafe ekei kanane agona yper tis dimokratias.

Kai fisika stin afaneia oloi osoi pragmatika vasanistikan apo ta ESA.

Oust vre koprites politikantes

.::Dxs::.
11-17-2009, 11:11 AM
to polutexneio den htane giorth
oi KNites den to 3eroune den htane ekei...

Patroclus
11-17-2009, 12:21 PM
Pragmatika giati prepei oloi na aspazomaste thn apopsh soy gi'ayto poy grafeis sto ps? You confuse me in a way that you never know...
PS. xanwtometrhma mpes vent hazard.
erwtisi ekana giati anarwtiemai an sunexizoun to idi bioli... giati ektos ap to gegonos uparxei kai i ekmetaleusi ap ta kommata kai i propaganda pou fanatizei ton kosmo...

pane oi kaftes epoxes, blepe germanoi, rwsia, koumounismos, emfilioi, xountes, polutexneia... poios o logos na fanatizoume ton kosmo enantia stin 'eksousia' xrisimopoiontas propaganda 'mpike to tanks kai patise tous
foitites'?... les ki an i8elan na skotwsoun tous foitites den mporousan na baresoun me to kanoni... mexri kai papoudes 67 xronwn pou eixan pe8anei apo anakopi eixan balei stin lista gia na fainontai polloi...

ps: ante, to epomeno thread pou perimenw na dw sto forum einai to 'oi irwes tou 21', kai 8a imoun idiaitera xaroumenos an to ekane o idios o filos mas, mia kai eimai sigouros oti den einai upokoinoumenos apo kommata alla einai enas aplos paixtis lineage.

=sapphire=
11-17-2009, 12:39 PM
erwtisi ekana giati anarwtiemai an sunexizoun to idi bioli... giati ektos ap to gegonos uparxei kai i ekmetaleusi ap ta kommata kai i propaganda pou fanatizei ton kosmo...

pane oi kaftes epoxes, blepe germanoi, rwsia, koumounismos, emfilioi, xountes, polutexneia... poios o logos na fanatizoume ton kosmo enantia stin 'eksousia' xrisimopoiontas propaganda 'mpike to tanks kai patise tous
foitites'?... les ki an i8elan na skotwsoun tous foitites den mporousan na baresoun me to kanoni... mexri kai papoudes 67 xronwn pou eixan pe8anei apo anakopi eixan balei stin lista gia na fainontai polloi...

ps: ante, to epomeno thread pou perimenw na dw sto forum einai to 'oi irwes tou 21', kai 8a imoun idiaitera xaroumenos an to ekane o idios o filos mas, mia kai eimai sigouros oti den einai upokoinoumenos apo kommata alla einai enas aplos paixtis lineage.

Den nomizo oti tha to kanei pote tou,opos den ekane kai gia tin 28h.
Alloste to 21 eimastan sfageis ton Tourkwn kai tin 28h pionia tis diktatorias.

xanwtometrhma
11-17-2009, 01:00 PM
to 40 den mphkame mono gia ton metaksa pou epeidh den phre meridio apo tous allous dyo tous ekane two way war alla to epos ksexastike otan mphkan oi germanoi:p
apo epos egine tsonta meta hrthan oi vretanoi sthn krhth kai h synexeia gnwsth

kritwn
11-17-2009, 01:08 PM
Off topic.
Moved sto analogo section.

Lib3rator____
11-17-2009, 03:13 PM
eimoun kai ego eki. asxima xronia akoma ta thimame. oute internet den ixame

xanwtometrhma
11-17-2009, 03:15 PM
e nai afou to tank ekopse tis ines

Lib3rator____
11-17-2009, 03:47 PM
e nai afou to tank ekopse tis inesase malaka fonaze i damanaki exo delay den mporo na healaro. sto telos pou petaxtikame oloi etsi itan na girisoume spitia mas asap na sinexisoume to raid

petrance7
11-17-2009, 04:11 PM
Ti simasia exei re malakes oti oi tote agwnistes einai oi shmerinoi kleftes??simasia exei ti pistevane tote gia enan kalitero topo,to oti kanane tote dn aneritai me tis simerines malakies pou kanoune

Lib3rator____
11-17-2009, 04:25 PM
Ti simasia exei re malakes oti oi tote agwnistes einai oi shmerinoi kleftes??simasia exei ti pistevane tote gia enan kalitero topo,to oti kanane tote dn aneritai me tis simerines malakies pou kanoune
ara an kapios esena sou xarisi 1m euro meta mpori na sou fai oli tin ikogenia kai na ton sigxoresis epidi kapote sou ixe dosi 1m euro

xanwtometrhma
11-17-2009, 05:43 PM
Ti simasia exei re malakes oti oi tote agwnistes einai oi shmerinoi kleftes??simasia exei ti pistevane tote gia enan kalitero topo,to oti kanane tote dn aneritai me tis simerines malakies pou kanoune
na kai h nea genia ti paparies leei mia zwh oi malakes ths koinwnias forane koukoules

paw kai egw na parw pisw to palaistiniako kratos na skotosw olous tous evreous kai sto telos tha gine diktatoras ekei
meta omws tha tous lew na mou dinoun ta 2/3 tou misthou pou tha tous dinw san katharos commie pou tha ginw

e re glentia

petrance7
11-17-2009, 06:11 PM
Ti malakies lete re den tous uperaspizomai,apla lew afta p kanane dn anerountai apo afta p kanoune twra,ti malakies paradigmata lete

Lib3rator____
11-17-2009, 06:18 PM
Ti malakies lete re den tous uperaspizomai,apla lew afta p kanane dn anerountai apo afta p kanoune twra,ti malakies paradigmata lete
auto pou leo ine oti mexri tora osous exo akousi na dilonoun antifa ine kolozwa giati an den tifa tote o cloud tha mini sto xiroglikano.

xanwtometrhma
11-17-2009, 06:36 PM
Ti malakies lete re den tous uperaspizomai,apla lew afta p kanane dn anerountai apo afta p kanoune twra,ti malakies paradigmata lete
nai safws den anairountai fysika
elpizw na mhn ta pisteyeis ayta pou les giati tha exeis provlhma

roronoa
11-17-2009, 07:09 PM
Eseis pou korohdevete to polytexnio dld tha thelate xounta tora?

Lib3rator____
11-17-2009, 07:19 PM
Eseis pou korohdevete to polytexnio dld tha thelate xounta tora?
den koroidevo to politexnio. koroidevo osous kathe xrono ta prizoun kai egine auto kai egine to allo,pories sto akiro me tous idious tous agonistes tou politexniou na einai ite ksexasmenoi (opos ekinon pou silavane se mia parousiasi vivliou) h' otinane tralala ton pezoume me ta leuta tou kosmou.

kai stin teliki nai tha ithela na exo xounta anti autis tis malakias pou exoume tora.to theoro pio timio.

xanwtometrhma
11-17-2009, 08:01 PM
Eseis pou korohdevete to polytexnio dld tha thelate xounta tora?
psifises asymetra apo to 2004 kai meta? ean nai kala tha kaneis tote na mhn les gia xountes..
giati gia 4 xronia kyvernouse o rousopoulos kai sto telos h xwra htan ston aytomato gia ayto ase mas me tous agwnistes ths poutsas pou efagan tosa lefta

roronoa
11-17-2009, 08:17 PM
psifises asymetra apo to 2004 kai meta? ean nai kala tha kaneis tote na mhn les gia xountes..
giati gia 4 xronia kyvernouse o rousopoulos kai sto telos h xwra htan ston aytomato gia ayto ase mas me tous agwnistes ths poutsas pou efagan tosa lefta


katarxas den ksereis ti psifisa :P pos sou hrthe oti psifisa nd?(an katalava kala)

Ego den eimoun sto polytexneio tote kathos eimai mikros alla ksero kai mou exoun pei pos gia polous shmenei polla,den einai mono gia ta atoma pou htan mesa kai tora kanoun oti kanoun..Einai pos to antilamvanese kai to katalaveneis..

To polytexnio san giorth (h san argia h oti allo) thelei na mas didaksi oti prepei na polemame gia ta dikaiomata mas kai tis eleytheries mas kai na mhn eimaste thimata se osous mas katapiezoun aytes tis eleytheries..
Toulaxiston ayto thelo na me didaksi..
Fysika mporei na mas didaksi pos atoma ekmetalevonte meta ths gnorimies ktl gia to diko tous kalo..

Den leo pos exete adiko se ayta pou lete alla pethanan anthropoi tote gia tis eleytheries tous... :/

xanwtometrhma
11-17-2009, 08:35 PM
nai ymnoume agwnistes pou tosa xronia mas klevoun ayto kanoume sta diala varethika kai meta leme giati san laos pame apo to kako sto xeirotero

~Packager~
11-17-2009, 09:38 PM
Είμαι σίγουρος ότι οι "φοιτητές-αγωνιστές" που αναφέρονται στο αρχικό post θα ήταν πολύ περίφανοι άμα μπορούσαν να δουν αυτό το θαυμάσιο copy paste με σπασμένο HTML,αλήθεια θα ήταν.

Ζήτω η ελευθερία,ζήτω η παιδεία,ζήτω η forumική κινητοποίηση!

petrance7
11-17-2009, 09:44 PM
nai ymnoume agwnistes pou tosa xronia mas klevoun ayto kanoume sta diala varethika kai meta leme giati san laos pame apo to kako sto xeirotero

diladi 8eleis na mas peis oti mono aftoi htan oi hrwes tou polutexniou pou klevoune simera??xilliades kosmos sto polutexnio ws ktirio kai ekatomuria se olh thn ellada

Lib3rator____
11-17-2009, 10:21 PM
diladi 8eleis na mas peis oti mono aftoi htan oi hrwes tou polutexniou pou klevoune simera??xilliades kosmos sto polutexnio ws ktirio kai ekatomuria se olh thn ellada
kai tous ellhnes tis ksenitias pou tous pas? kai oxi mono ellhnes alla kai ksenoi oloi agonistikan gia na figi i kakia i xounta.mexri kai oi nekroi agonistes eskapsan kai vgikan apo tous tafous tous alla osoi ixan thaftoi anapoda tripisan mexri ton pirina tis gis kai ta apotelesmata autis tous tis praksis tha ti doume to 2012.

my theory do not steal,copy,paste,fap

xanwtometrhma
11-17-2009, 11:14 PM
diladi 8eleis na mas peis oti mono aftoi htan oi hrwes tou polutexniou pou klevoune simera??xilliades kosmos sto polutexnio ws ktirio kai ekatomuria se olh thn ellada
xiliades mesa e?.. egw thimame 13 atoma sygkekrimena
apo ton fountikopoulo na sou pw pou htan toso agwnisths pou sto limani ta paidia tou pernoun parapanw mistho apo to 90% twn ellhnwn + thn miza tou kai fwnazei pou poulame to limani?giati?epeidh tha xasei thn miza kai tha plhrwnetai opws prepei?
thn damanakh?
ton giwrgakopoulo?
ton amanatidh?
h thn gria pou thn ekanan hrwa kai thn evgalan pethameni enw h kaimenh zei akomh?(oute kan htan ekei pera btw)
oso gia thn idea tou polytexniou ase eidame pou katelhkse milame gia asylo kai telika to asylo xrhsimopoihte apo ta gidia pou forane koukoules kai ta spane
tha erthei h mera pou tha mpei h astynomia ekei mesa na tous rimaksei sto ksylo an prwta den tous piasei kanas katasthmatarxhs ekei pera kai tous xwsei kana swlhna f50 ston kwlo
ainte
kai btw ti thes na peis me to xiliades? ektws kai ama nomizeis pws mesa sto polytexnio eidika tote yphrxan xilaides atoma..tote ti na pw apla lol

Lib3rator____
11-17-2009, 11:22 PM
xiliades mesa e?.. egw thimame 13 atoma sygkekrimena
apo ton fountikopoulo na sou pw pou htan toso agwnisths pou sto limani ta paidia tou pernoun parapanw mistho apo to 90% twn ellhnwn + thn miza tou kai fwnazei pou poulame to limani?giati?epeidh tha xasei thn miza kai tha plhrwnetai opws prepei?
thn damanakh?
ton giwrgakopoulo?
ton amanatidh?
h thn gria pou thn ekanan hrwa kai thn evgalan pethameni enw h kaimenh zei akomh?(oute kan htan ekei pera btw)
oso gia thn idea tou polytexniou ase eidame pou katelhkse milame gia asylo kai telika to asylo xrhsimopoihte apo ta gidia pou forane koukoules kai ta spane
tha erthei h mera pou tha mpei h astynomia ekei mesa na tous rimaksei sto ksylo an prwta den tous piasei kanas katasthmatarxhs ekei pera kai tous xwsei kana swlhna f50 ston kwlo
ainte
kai btw ti thes na peis me to xiliades? ektws kai ama nomizeis pws mesa sto polytexnio eidika tote yphrxan xilaides atoma..tote ti na pw apla lol
oxi re malaka blade ine iroes kai gi auto mporoun na kanoun oti theloun

=sapphire=
11-18-2009, 08:37 AM
Eseis pou korohdevete to polytexnio dld tha thelate xounta tora?

Giati tora exoume dimokratia!!!!!!!
Sorry pou thas sou to po alla den exoume.

Akomi psaxno na vro autin tin foukaria dimokratia pou oloi epikalountai alla den tin vrisko pouthena.
Oute stin dikaiosyni, oute stin ergasia,oute stin paideia oute kan stin ygeia.

Opote tetoia pseutodilimata den tairiazoun se autin tin xora.

MacFlai
11-18-2009, 10:05 AM
katarxas den ksereis ti psifisa :P pos sou hrthe oti psifisa nd?(an katalava kala)

Ego den eimoun sto polytexneio tote kathos eimai mikros alla ksero kai mou exoun pei pos gia polous shmenei polla,den einai mono gia ta atoma pou htan mesa kai tora kanoun oti kanoun..Einai pos to antilamvanese kai to katalaveneis..

To polytexnio san giorth (h san argia h oti allo) thelei na mas didaksi oti prepei na polemame gia ta dikaiomata mas kai tis eleytheries mas kai na mhn eimaste thimata se osous mas katapiezoun aytes tis eleytheries..
Toulaxiston ayto thelo na me didaksi..
Fysika mporei na mas didaksi pos atoma ekmetalevonte meta ths gnorimies ktl gia to diko tous kalo..

Den leo pos exete adiko se ayta pou lete alla pethanan anthropoi tote gia tis eleytheries tous... :/


Epiteloys, mia apopsh me nohmatikh synoxh. Symfwnw mazi soy. Kapoios eipe parapanw oti 8a h8ele fasismo (poy an kai hdh exoyme). Eimai periergos an kapoia pragmata ta ezhsan , h toylaxiston ta fantastikan (den ypotimaw pote thn fantasia, mporei na hgh8ei ths empeirias). Elpizw, pws den einai polloi oi an8rwpoi poy 8a antalazan estw thn stoixeiwdh eley8eria toys gia ena kalytero viotiko epipedo.

HaNg0veR
11-18-2009, 02:57 PM
Giati tora exoume dimokratia!!!!!!!
Sorry pou thas sou to po alla den exoume.

Akomi psaxno na vro autin tin foukaria dimokratia pou oloi epikalountai alla den tin vrisko pouthena.
Oute stin dikaiosyni, oute stin ergasia,oute stin paideia oute kan stin ygeia.

Opote tetoia pseutodilimata den tairiazoun se autin tin xora.
+999999 kalitera itan i xounta apo afto to pragma pou yparxei twra. toulaxiston pigene brosta i ellada.(se tomeis anaptiksis kai oikonomias)

~Prince of Porphyria~
11-18-2009, 08:26 PM
giati tora exoume dimokratia!!!!!!!
Sorry pou thas sou to po alla den exoume.

Akomi psaxno na vro autin tin foukaria dimokratia pou oloi epikalountai alla den tin vrisko pouthena.
Oute stin dikaiosyni, oute stin ergasia,oute stin paideia oute kan stin ygeia.

Opote tetoia pseutodilimata den tairiazoun se autin tin xora.

"η δημοκρατια θα ηταν το χειροτερο πολιτευμα αν δεν υπηρχαν ολα τα αλλα."
εισαι εχθρος της δημοκρατιας μονο και μονο επειδη επιλεγεις να γκρινιαζεις για τα προβληματα σου και να τα ριχνεις ολα στο διεφθαρμενο κρατος/συστημα αντι να κανεις εσυ κατι για αυτα....οι διεφθαρμενοι δεν γινονται κυβερνηση ψηφιζωντας τους εαυτους τους ξέρεις.... 30 χρονια μετα και η κοινη γνωμη σκεφτεται ακομα με μικροκοματικα συμφεροντα εποχης χουντας, με την απληστεια να κρυβεται πισω απο πεπλα ψευτο-ιδεολογιων και υποτιθεμενης πολιτικης ευθυνης....

+999999 kalitera itan i xounta apo afto to pragma pou yparxei twra. Toulaxiston pigene brosta i ellada.(se tomeis anaptiksis kai oikonomias)

καλα, σκεψου λιγο καλυτερα αυτο που ειπες. οικονομικη αναπτυξη ειχε η χουντα επειδη χρηματοδοτουταν εν μερει απο τη συντηριτικη δυση ( τοτε δεν μας πρηζανε για εθνικα χρεη βλεπεις για να ειναι τοσο προφανες το οικονομικο ζητημα).κοινωνικη αναπτυξη μηδεν...οι φοιτητες στο πολυτεχνειο λες να ξεσηκωθηκαν ετσι γιατι τους καβλωσε; μονο το κρατος ειχε λεφτα, το κρατος και οι υποστηριχτες της χουντας, οι φοιτητες το 73 διαμαρτυρηθηκαν για αυτο που θα επρεπε να διαμαρτυρηθουν και οι φοιτητες τωρα, για την πληρη εγκαταληψη τους απο το καθεστος
που αδικα πρωοθουσε τους "βισματουχους" φιλοχουντικους και αφηνε τους υπολοιπους στη ψαθα...σου θυμιζει κατι;λευτα στους λιγους...οι μη-προνομοιουχοι ερμαια της μοιρας...σπεψου το λιγο ακομα....κι αλλο λιγο...welcome to greece 30 years after...οποτε αυτο που εχουμε τωρα ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα μονο που τωρα μπορεις να βγεις στο δρομο και να φωναξεις χωρις να ειναι σιγουρο οτι θα σε εξορισουν, θα σε φακελωσουν και τα παιδια σου δεν θα εχουν στο ηλιο μοιρα...σου δινουν και προβαδισμα στο τρεξιμο αμα λαχει, μπορεις να τους καταγγηλεις κιολας, οχι οτι θα κανει καμια διαφορα γιατι βρηκαμε το βουλευτικο ασυλο ( τι ωραιο ευρημα αληθεια ),μπορεις και να ανεβεις και εσυ στην εξουσια ...αμε φυσικα και μπορεις αλλα αμα δεν κανεις οτι σου πουνε θα αποδειχθεις τρεισχειροτερος απο αυτους...αυτο που εχουμε δεν ειναι ψευτοδημοκρατια...ψευτοχουντα ειναι...αλλα ειναι το ιδιο πραγμα κατα μια εννοια...οποτε το λεμε ψευτοδημοκρατια για να μπορουν "εξυπνοι" σαν και σενα να λενε οτι θα ηταν καλυτερα να ειχαμε χουντα...

Lib3rator____
11-18-2009, 08:43 PM
Epiteloys, mia apopsh me nohmatikh synoxh. Symfwnw mazi soy. Kapoios eipe parapanw oti 8a h8ele fasismo (poy an kai hdh exoyme). Eimai periergos an kapoia pragmata ta ezhsan , h toylaxiston ta fantastikan (den ypotimaw pote thn fantasia, mporei na hgh8ei ths empeirias). Elpizw, pws den einai polloi oi an8rwpoi poy 8a antalazan estw thn stoixeiwdh eley8eria toys gia ena kalytero viotiko epipedo.
piso apo kathe petiximeno antra vriskete enas chef.

HaNg0veR
11-18-2009, 09:39 PM
"η δημοκρατια θα ηταν το χειροτερο πολιτευμα αν δεν υπηρχαν ολα τα αλλα."
εισαι εχθρος της δημοκρατιας μονο και μονο επειδη επιλεγεις να γκρινιαζεις για τα προβληματα σου και να τα ριχνεις ολα στο διεφθαρμενο κρατος/συστημα αντι να κανεις εσυ κατι για αυτα....οι διεφθαρμενοι δεν γινονται κυβερνηση ψηφιζωντας τους εαυτους τους ξέρεις.... 30 χρονια μετα και η κοινη γνωμη σκεφτεται ακομα με μικροκοματικα συμφεροντα εποχης χουντας, με την απληστεια να κρυβεται πισω απο πεπλα ψευτο-ιδεολογιων και υποτιθεμενης πολιτικης ευθυνης....καλα, σκεψου λιγο καλυτερα αυτο που ειπες. οικονομικη αναπτυξη ειχε η χουντα επειδη χρηματοδοτουταν εν μερει απο τη συντηριτικη δυση ( τοτε δεν μας πρηζανε για εθνικα χρεη βλεπεις για να ειναι τοσο προφανες το οικονομικο ζητημα).κοινωνικη αναπτυξη μηδεν...οι φοιτητες στο πολυτεχνειο λες να ξεσηκωθηκαν ετσι γιατι τους καβλωσε; μονο το κρατος ειχε λεφτα, το κρατος και οι υποστηριχτες της χουντας, οι φοιτητες το 73 διαμαρτυρηθηκαν για αυτο που θα επρεπε να διαμαρτυρηθουν και οι φοιτητες τωρα, για την πληρη εγκαταληψη τους απο το καθεστος
που αδικα πρωοθουσε τους "βισματουχους" φιλοχουντικους και αφηνε τους υπολοιπους στη ψαθα...σου θυμιζει κατι;λευτα στους λιγους...οι μη-προνομοιουχοι ερμαια της μοιρας...σπεψου το λιγο ακομα....κι αλλο λιγο...welcome to greece 30 years after...οποτε αυτο που εχουμε τωρα ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα μονο που τωρα μπορεις να βγεις στο δρομο και να φωναξεις χωρις να ειναι σιγουρο οτι θα σε εξορισουν, θα σε φακελωσουν και τα παιδια σου δεν θα εχουν στο ηλιο μοιρα...σου δινουν και προβαδισμα στο τρεξιμο αμα λαχει, μπορεις να τους καταγγηλεις κιολας, οχι οτι θα κανει καμια διαφορα γιατι βρηκαμε το βουλευτικο ασυλο ( τι ωραιο ευρημα αληθεια ),μπορεις και να ανεβεις και εσυ στην εξουσια ...αμε φυσικα και μπορεις αλλα αμα δεν κανεις οτι σου πουνε θα αποδειχθεις τρεισχειροτερος απο αυτους...αυτο που εχουμε δεν ειναι ψευτοδημοκρατια...ψευτοχουντα ειναι...αλλα ειναι το ιδιο πραγμα κατα μια εννοια...οποτε το λεμε ψευτοδημοκρατια για να μπορουν "εξυπνοι" σαν και σενα να λενε οτι θα ηταν καλυτερα να ειχαμε χουντα...
dn to paizw eksipnos oute upostirizw tin xounta se kamia periptosi apla pistevw pws apo afti tin koroidia p yparxei simera itan kalitera tote. afto eipa.

DarkTifa
11-18-2009, 09:44 PM
dn to paizw eksipnos oute upostirizw tin xounta se kamia periptosi apla pistevw pws apo afti tin koroidia p yparxei simera itan kalitera tote. afto eipa.
Kalitera tote?
OK

xanwtometrhma
11-18-2009, 10:04 PM
twra exoume dhmokratikh diktatoria einai ellhnikh efeyresh akomh kai ayto

BaNs3R4ReaL
11-22-2009, 09:22 PM
I kali igesia kai kivernisi ksekinaei apo to lao. an olos o laos enai dieftharmenos k koitaei na klepsei opos k einai...osoi diamartirontai dn pistevo pos dn exoune zitisei kati apo filo tous p brisketai se kapoia thesi i akoma esto k mia klisi na tous svistei.opos k i forodiafigi.
opote gia na zitate to kratos na ienai sosto me sas prepei k eseis na eiste sostoi pros to kratos.
k gia osous dn kseroune ontos kalitera itane me ti xounta gt toulaxiston tote i ellada vasizotane mono sta trofima pou parigage i idia. anaptixthike i georgia i ktinotrofia k ola k itane aftarkis. genika anaptixtike se olous tous tomeis k dn eixe anagi tous ksenous.
kai btw to den ksexno einai gia tin kipro.

BaNs3R4ReaL
11-22-2009, 09:22 PM
Oti dineis pairneis dld

Shadowstrike
11-22-2009, 09:55 PM
I kali igesia kai kivernisi ksekinaei apo to lao. an olos o laos enai dieftharmenos k koitaei na klepsei opos k einai...osoi diamartirontai dn pistevo pos dn exoune zitisei kati apo filo tous p brisketai se kapoia thesi i akoma esto k mia klisi na tous svistei.opos k i forodiafigi.
opote gia na zitate to kratos na ienai sosto me sas prepei k eseis na eiste sostoi pros to kratos.
k gia osous dn kseroune ontos kalitera itane me ti xounta gt toulaxiston tote i ellada vasizotane mono sta trofima pou parigage i idia. anaptixthike i georgia i ktinotrofia k ola k itane aftarkis. genika anaptixtike se olous tous tomeis k dn eixe anagi tous ksenous.
kai btw to den ksexno einai gia tin kipro.

+1..

oxi mono gia auto.. alla gt sthn xounta den ginotan kai na milhseis. enw twra to ka8e blamadi leei oti malakia tou katebei (anarxia px).

auto gia thn autarkia einai to pio basiko.. imo h oikonomia mas einai xalia katanemhmenh :/

Sa_ShA
11-24-2009, 05:46 PM
enw twra to ka8e blamadi leei oti malakia tou katebei (anarxia px).


κι αυτά που γράφεις μαλακίες μου φαίνονται αλλά τις ακούω και δεν διαμαρτύρομαι.

ελπίζω και οι 2 να μη ζήσετε χουντικά καθεστώτα στη ζωή σας αν και τότε ίσως καταλαβαίνατε την αξία της ελευθερίας και αρχίζατε να αναθεωρείτε.

Shadowstrike
11-24-2009, 06:26 PM
κι αυτά που γράφεις μαλακίες μου φαίνονται αλλά τις ακούω και δεν διαμαρτύρομαι.

ελπίζω και οι 2 να μη ζήσετε χουντικά καθεστώτα στη ζωή σας αν και τότε ίσως καταλαβαίνατε την αξία της ελευθερίας και αρχίζατε να αναθεωρείτε.

omoiws. k exw perasei apo xounta se sxoleio alla k apo xountiko dhmarxo se polh. an k tote hmoun anhlikos kai den to eniwsa sto petsi mou, oso koitagame thn parth mas k dn diname shmasia se kanenan dn eixame problhma. k ola sthn polh douleuan gg. kai, px, den eida oute enan malaka na prospa8ei na kanei to opoiodhpote paraptwma :/

so believe what you believe and so will I.

PS: isws na uperebala gia thn xounta alla sthn germania p apo oti eixa dei (15 meres.. @@ dld) k kuriws apo oti exw akousei apo atoma pou emenan ekei oti h koinwnikh katanomh tous kai to susthma tous (politiko kai oikonomiko) einai uperbolika austhro,so yea. kati tetoio imo 8a htan kalutero.

roronoa
11-24-2009, 06:41 PM
omoiws. k exw perasei apo xounta se sxoleio alla k apo xountiko dhmarxo se polh. an k tote hmoun anhlikos kai den to eniwsa sto petsi mou, oso koitagame thn parth mas k dn diname shmasia se kanenan dn eixame problhma. k ola sthn polh douleuan gg. kai, px, den eida oute enan malaka na prospa8ei na kanei to opoiodhpote paraptwma :/

so believe what you believe and so will I.

PS: isws na uperebala gia thn xounta alla sthn germania p apo oti eixa dei (15 meres.. @@ dld) k kuriws apo oti exw akousei apo atoma pou emenan ekei oti h koinwnikh katanomh tous kai to susthma tous (politiko kai oikonomiko) einai uperbolika austhro,so yea. kati tetoio imo 8a htan kalutero.

a ok exeis perasei xounta kai ksereis :/

Shadowstrike
11-24-2009, 07:24 PM
eipa "@@ 3erw".

k wrise ligo to xounta.

VariemaiNaMetraoBan
11-25-2009, 04:28 PM
Ena mprabo sta paidia pou eixan oneira gia mia kaluteri ellada
Ki ena oust giati mas kubernoun tosa xronia kai ta exoun kanei san ta moutra tous.

ps: re paidia, sta sxoleia eksakolou8oun na lene oti mpike to tank kai patise tous foitites? stin epoxi mou tetoia mas elegan kai 8umamai pou potizan ta paidakia ap to dimotiko akoma me misos enantia sto kako kratos, ktl...

ama kserane pou tha kataliksei i patrida tous....


nai mono pros to katelitero dn pige...

+1

ena mpravo sta paidia tou tote pou einai ergatopateres twra! ZHTW!

+10

VariemaiNaMetraoBan
11-25-2009, 04:34 PM
κι αυτά που γράφεις μαλακίες μου φαίνονται αλλά τις ακούω και δεν διαμαρτύρομαι.

ελπίζω και οι 2 να μη ζήσετε χουντικά καθεστώτα στη ζωή σας αν και τότε ίσως καταλαβαίνατε την αξία της ελευθερίας και αρχίζατε να αναθεωρείτε.


zoume kathimerina omws kathestwta peinas k ekmetalefsis.
otan oloi oi neoi ellines (pou exoun mia stala myalo) theloun na figoun sto ekswteriko gia ena kalytero melon tote ti eleftheria mou les?
o kosmakis peinaei. na tin vrasw tin eleftheria. den tha gemisei to stomaxi mou emena kai tis oikogeneias mou i "eleftheria".

otan o allos sou trwei to pswmi, sou pernei to spiti mprosta stin mouri sou kai sy den mporeis na kaneis APOLYTWS tpt gt ksereis oti esy tha vgeis xamenos, tote gia pia eleftheria milas? :/

Sa_ShA
11-25-2009, 05:44 PM
zoume kathimerina omws kathestwta peinas k ekmetalefsis.
Otan oloi oi neoi ellines (pou exoun mia stala myalo) theloun na figoun sto ekswteriko gia ena kalytero melon tote ti eleftheria mou les?
O kosmakis peinaei. Na tin vrasw tin eleftheria. Den tha gemisei to stomaxi mou emena kai tis oikogeneias mou i "eleftheria".

Otan o allos sou trwei to pswmi, sou pernei to spiti mprosta stin mouri sou kai sy den mporeis na kaneis apolytws tpt gt ksereis oti esy tha vgeis xamenos, tote gia pia eleftheria milas? :/

δεν έχω γράψει πουθενά ότι ζούμε το ιδανικό.
ζούμε όμως πιο ελεύθερα από τότε και αξίζει να το αναγνωρίζουμε.

συμφωνώ ότι έχουμε δρόμο ακόμη για την απόλυτη ελεύθερια και είναι χρέος τους καθενός μας (όπως νομίζει ο καθένας) να πολεμάει για τέτοιες αξίες.

VariemaiNaMetraoBan
11-25-2009, 06:21 PM
δεν έχω γράψει πουθενά ότι ζούμε το ιδανικό.
ζούμε όμως πιο ελεύθερα από τότε και αξίζει να το αναγνωρίζουμε.

συμφωνώ ότι έχουμε δρόμο ακόμη για την απόλυτη ελεύθερια και είναι χρέος τους καθενός μας (όπως νομίζει ο καθένας) να πολεμάει για τέτοιες αξίες.

diafwnw. pio peinasmenoi zoume.
tote o kosmos eixe lefta! eixe douleia. den peinouse opws peinaei twra. tote tou klefti tou kovane to xeri. gt den ypirxe logos na yparxoun kleftes. ta panta leitourgousan. ginontousan erga gia na eksipireteite o kosmos k oxi gia na poulame mouri stin evrwpi (vlepe olympiades).

HaNg0veR
11-25-2009, 06:36 PM
diafwnw. pio peinasmenoi zoume.
tote o kosmos eixe lefta! eixe douleia. den peinouse opws peinaei twra. tote tou klefti tou kovane to xeri. gt den ypirxe logos na yparxoun kleftes. ta panta leitourgousan. ginontousan erga gia na eksipireteite o kosmos k oxi gia na poulame mouri stin evrwpi (vlepe olympiades).
akrivos. twra ama den patiseis epi ptomatwn dn pas brosta dn kaneis kariera. den yparxei aksioprepia aksies idanika. oti arpakseis kai oti sou arpaksoune. poli xeirotera apo tote.fisika zouses ipo kapious periorismous alla ama eixe sinexisei gia liga xronia akoma i ellada twra tha itan germania kai oxi iran-irak-alvania-boulgaria-skopia-roumania-georgia.....ktl

FasTaker
11-25-2009, 08:51 PM
akrivos. twra ama den patiseis epi ptomatwn dn pas brosta dn kaneis kariera. den yparxei aksioprepia aksies idanika. oti arpakseis kai oti sou arpaksoune. poli xeirotera apo tote.fisika zouses ipo kapious periorismous alla ama eixe sinexisei gia liga xronia akoma i ellada twra tha itan germania kai oxi iran-irak-alvania-boulgaria-skopia-roumania-georgia.....ktl

kai tote gati epi xoudas oiran oi tourkoi tin kypro???giati epi xountas otan aniksane tis kases na paroun opla den vrikan tipota???giati epi xoudas i teos ESA nin stratonomia eben k varage polites me tin dikaiologia oti itan kommounistes??? giati sto dimopsifisma epese tosi nothia oste katametrithikan giro sta 12 ektaomiria psifoi eno o plithismos itan giro sta 9??? giati vasnizane tosous polites sta ipogia tis bouboulinas tis ESA???den ine ola rodina tora alla toulaxiston exoume mia ipotopodi dimokratia boris na diadilosis xoris na fovasai...

nanakios
11-25-2009, 09:02 PM
akrivos. twra ama den patiseis epi ptomatwn dn pas brosta dn kaneis kariera. den yparxei aksioprepia aksies idanika. oti arpakseis kai oti sou arpaksoune. poli xeirotera apo tote.fisika zouses ipo kapious periorismous alla ama eixe sinexisei gia liga xronia akoma i ellada twra tha itan germania kai oxi iran-irak-alvania-boulgaria-skopia-roumania-georgia.....ktl

kapoious periorismous les tin apagoreusi kukloforias to vrady, tin apagoreusi sugkentrseon kai sunestiaseon , to dikaioma tis astynomias na mporei na mpei anapasa stigmi sto spiti sou kai na se vasanisei - skotosei epeidi uparxei i upopsia oti eisai enantion tou kathestotos , to na mi mporeis na peis ti gnomi sou eleuthera kai xoris fovo?????
Kai oson afora tin anafora sta erga kai tis upodomes pou eginan ekeini tin periodo , einai epieikos vlakodis. Me tin idia logiki makari na eixan meinei gia panta oi italoi sta dodekanisa , mias kai kata tin periodo tis katoxis eginan polla erga eidika sti rodo.

Kai osoi pisteuoun pos aksizei na thysiaseis tin eleutheria sou gia na min 'peinas' mporoun kallista na diapraksoun ena egklima kai pane se mia fulaki opou prosferetai oraiotato proino mesimeriano kai vradino

roronoa
11-25-2009, 09:35 PM
Ektimas kati otan to xaseis, merikoi ama den xasoun tis eleytheries tous den tha tis ektimisoun pote..
Safos kai den exoume akoma isotita kai isi metaxirisi gia olous, alla otan thes na pas vhmata piso kati den paei kala..anthropoi pou dexonte na thisiasoun tis eleytheries tous.. :/

HaNg0veR
11-25-2009, 10:10 PM
kapoious periorismous les tin apagoreusi kukloforias to vrady, tin apagoreusi sugkentrseon kai sunestiaseon , to dikaioma tis astynomias na mporei na mpei anapasa stigmi sto spiti sou kai na se vasanisei - skotosei epeidi uparxei i upopsia oti eisai enantion tou kathestotos , to na mi mporeis na peis ti gnomi sou eleuthera kai xoris fovo?????
Kai oson afora tin anafora sta erga kai tis upodomes pou eginan ekeini tin periodo , einai epieikos vlakodis. Me tin idia logiki makari na eixan meinei gia panta oi italoi sta dodekanisa , mias kai kata tin periodo tis katoxis eginan polla erga eidika sti rodo.

Kai osoi pisteuoun pos aksizei na thysiaseis tin eleutheria sou gia na min 'peinas' mporoun kallista na diapraksoun ena egklima kai pane se mia fulaki opou prosferetai oraiotato proino mesimeriano kai vradino
profanws kai dn simfwnw me afta ta metra se kamia periptosi alla pistevw pws tha eixe ekselixtei alliws to pragma kai afta dn tha ypirxan simera ama eixe anaptixthei i ellada me tetoious rithmous gia merika xronia.pistevw pws itan metra pou tha isxyan mexri na statheropoiithei to sistima afto kai na katalavainan oi ellines poso simantiko itan gia tin katestrameni tote oikonomia tis elladas na bei mia taksi. dn ypostirizw kanena kathestos apla ama eixa tin epilogi na kanw merika xronia ipomoni gia na zisw se mia ellada p tha itan kratos kai oxi skoupidi opos einai twra i na zw tin koroidia kai tin sapila p yparxei simera tha epelega to prwto.dld ws esxati lysi apo to na ginoume teleiws bourdelo kai na kanei o kathenas oti goustarei epidi exei ta lefta kai ta kone eis varos tou kratous kai twn allwn (ama dn exoume ginei idi teleiws bourdelo).

=sapphire=
11-26-2009, 08:29 AM
"η δημοκρατια θα ηταν το χειροτερο πολιτευμα αν δεν υπηρχαν ολα τα αλλα."
εισαι εχθρος της δημοκρατιας μονο και μονο επειδη επιλεγεις να γκρινιαζεις για τα προβληματα σου και να τα ριχνεις ολα στο διεφθαρμενο κρατος/συστημα αντι να κανεις εσυ κατι για αυτα....οι διεφθαρμενοι δεν γινονται κυβερνηση ψηφιζωντας τους εαυτους τους ξέρεις.... 30 χρονια μετα και η κοινη γνωμη σκεφτεται ακομα με μικροκοματικα συμφεροντα εποχης χουντας, με την απληστεια να κρυβεται πισω απο πεπλα ψευτο-ιδεολογιων και υποτιθεμενης πολιτικης ευθυνης....

Kai apo pou evgales to symperasma oti kapoios einai exthros tis dimokratias otan parousiazei tin pragmatikotita opos exei?
Exeis gnosi tou politikou mas systimatos kai tou eklogikou nomou pou einai sta metra ton kommaton?
Eite pas na psifiseis eite oxi xestikan me to sympatheio.
Eite eklegoun eite oxi pali xestikan ta lamogia kathoti mporoun na katexoun kyvernitikes theseis xoris na einai vouleutes.

Na kano ti?
Na antistatho?
Ok otan mpeis kai esy sto xoro tis ergasias,kaneis oikogeneia kai mpeis se kana louki stegatikou daneiou ela na mas peis an antistatheis.
Ekso apo ton xoro polla tragoudia legontai.
Kai na antistatho se ti? kai giati? Vlepoume kathimerina tous agonistes ton ergatwn pou aurio methaurio molis tous dosoun thesi ta ksexnan ola (vlepe syndikalistes)

Xeste me ta mikrokammatika symferonta kathoti kai esy arga i grigora tha ta epikalesteis kai tha ta xrisimopoiiseis eite gia esena eite gia kapoion allon.
Otan sou mpei to augo ston kolo ela na mou peis oti den tha pas na filiseis katourimenes podies.

Kali i ideologia alla me adeio stomaxi kai ta paidia sou na zitane ta stoixeiodi den tha paro.

Kalo na eisai neos kai na exeis oneira kai idanika alla ola auta kapote svinoun me tin mia.
Oloi mas ta eixame kai legame ta idia alla otan mpeis sto systima tote ta ksexnas.
Makari na mporesete na ta allaksete ola.

Crom
11-26-2009, 09:36 AM
ax...neos...ti wraies epoxes...mpampa lefta...mama lefta...mpampa 8elw na mou pareis ton x-man...kai thn lampada spiderman...ax wraies epoxes...

Horror
11-26-2009, 09:37 AM
kai tote gati epi xoudas oiran oi tourkoi tin kypro???giati epi xountas otan aniksane tis kases na paroun opla den vrikan tipota???giati epi xoudas i teos ESA nin stratonomia eben k varage polites me tin dikaiologia oti itan kommounistes??? giati sto dimopsifisma epese tosi nothia oste katametrithikan giro sta 12 ektaomiria psifoi eno o plithismos itan giro sta 9??? giati vasnizane tosous polites sta ipogia tis bouboulinas tis ESA???den ine ola rodina tora alla toulaxiston exoume mia ipotopodi dimokratia boris na diadilosis xoris na fovasai...


ti diadiloseis xwris na fobase?!? emeis katebenoume xwris na kanoume tpt
kathistiki diamarturia kai erxonte h mpatsoi mono kai mono gia na bgaloun to axti tous, erxonte kai to blepeis sto mati tous oti tha se baresoun , ti eisai kopela ti eisai agori ti paidaki to idio tous kanei, mamiseta

pantos oikonomika twra h xwra einai gia to peos kai de timoreite kaneis, h EE tha mas kanei poutana hdh mas ebale se periorismo apoti akousa , kai ta kalhtera anamenonte

oloi oi gnwstoi m molis telionoun sxoles ktl pane eksoteriko giati edw to blepeis to prama de se pernei kai osoi kathonte klene tin moira tous, ptuxeia metaptuxiaka master kai eisai boithos soublatzh kai serbitoros...

nanakios
11-26-2009, 10:53 AM
profanws kai dn simfwnw me afta ta metra se kamia periptosi alla pistevw pws tha eixe ekselixtei alliws to pragma kai afta dn tha ypirxan simera ama eixe anaptixthei i ellada me tetoious rithmous gia merika xronia.pistevw pws itan metra pou tha isxyan mexri na statheropoiithei to sistima afto kai na katalavainan oi ellines poso simantiko itan gia tin katestrameni tote oikonomia tis elladas na bei mia taksi. dn ypostirizw kanena kathestos apla ama eixa tin epilogi na kanw merika xronia ipomoni gia na zisw se mia ellada p tha itan kratos kai oxi skoupidi opos einai twra i na zw tin koroidia kai tin sapila p yparxei simera tha epelega to prwto.dld ws esxati lysi apo to na ginoume teleiws bourdelo kai na kanei o kathenas oti goustarei epidi exei ta lefta kai ta kone eis varos tou kratous kai twn allwn (ama dn exoume ginei idi teleiws bourdelo).

Apo tin istoria posa diktatorika kathestota exeis dei na metallasonte se dimokratika??? i mipos ksafnika ton 8o xrono tha kanane auto pou uposxontan epi 7 xronia??? - ekloges.

gia mena oi dromoi pou ftiaxtikan ekeini tin periodo den antistathmizoun ton thanato ,to fovo , ta vasanistiria ,tin panteli eleipsi eleutherias , to ksepoulima tis kuprou

=sapphire=
11-26-2009, 11:09 AM
Apo tin istoria posa diktatorika kathestota exeis dei na metallasonte se dimokratika??? i mipos ksafnika ton 8o xrono tha kanane auto pou uposxontan epi 7 xronia??? - ekloges.

gia mena oi dromoi pou ftiaxtikan ekeini tin periodo den antistathmizoun ton thanato ,to fovo , ta vasanistiria ,tin panteli eleipsi eleutherias , to ksepoulima tis kuprou

Sostos alloste yparxei kai prosfato megalo paradeigma diktatora.
Vlepe Adolf Hitler, orthopodise tin Germaniki oikonomia,edose douleies,dimiourgise viomaxanikes monades kai epi epoxis tou eginan polla dimosia erga.
Ola auta omos den to kanoun agio kathoti aimatokylise tin Europi, an kai kapioi alloi ekanan ta idia an oxi xeirotera egklimata (vlepe Dresdi,vlepe Stalin,vlepe Hirosima)

BaNs3R4ReaL
11-26-2009, 01:42 PM
κι αυτά που γράφεις μαλακίες μου φαίνονται αλλά τις ακούω και δεν διαμαρτύρομαι.

ελπίζω και οι 2 να μη ζήσετε χουντικά καθεστώτα στη ζωή σας αν και τότε ίσως καταλαβαίνατε την αξία της ελευθερίας και αρχίζατε να αναθεωρείτε.
Nai gt exeis zisei esi k ksereis.

BaNs3R4ReaL
11-26-2009, 01:51 PM
Apo tin istoria posa diktatorika kathestota exeis dei na metallasonte se dimokratika??? i mipos ksafnika ton 8o xrono tha kanane auto pou uposxontan epi 7 xronia??? - ekloges.

gia mena oi dromoi pou ftiaxtikan ekeini tin periodo den antistathmizoun ton thanato ,to fovo , ta vasanistiria ,tin panteli eleipsi eleutherias , to ksepoulima tis kuprou
Poio ksepoulima tis kuprou re anistorite? Les i xounta na ithele na afisei tin kupro? To poios fteei pigene psaxto. gt den se exoune daskalepsei kala.k poio thanato? o che guevara k o stalin exeis kamia idea posous thanatous prokalesane? vasanistiria ? an nai se poious? ti ksereis esu giafta?panteli elleipsi eleftherias? ok tote itane 40 xronia prin. dn ipirxe kratos me eleftheria.

VariemaiNaMetraoBan
11-26-2009, 04:40 PM
Sostos alloste yparxei kai prosfato megalo paradeigma diktatora.
Vlepe Adolf Hitler, orthopodise tin Germaniki oikonomia,edose douleies,dimiourgise viomaxanikes monades kai epi epoxis tou eginan polla dimosia erga.
Ola auta omos den to kanoun agio kathoti aimatokylise tin Europi, an kai kapioi alloi ekanan ta idia an oxi xeirotera egklimata (vlepe Dresdi,vlepe Stalin,vlepe Hirosima)


O adolfos ekane oti ekane.. kai nai thewreite apo tous megalyterous sfagiastes tis istorias alla (xwris na ton dikaiologw profanws) to ekane apokleistika kai mono gia to simferon tis xwras tou. gt tin agapouse tin germania kai ithele na tin kanei isxiri.

parolafta skefteite pote o anthrwpos arxise na endiaferete gia tin morfwsi,tin pedia, ta idanika kai tin eleftheria tou? oti itan xortatos kai eixe douleia kai lefta.

twra eimaste 12.000.000 pontikia kai prospathoume na fame to tyri tou allou pontikou. twra oi "igetes" mas anevenoun panw gia na fane kai na figoun. na kanoun mia arpaxti kai oti tsimpisoun tsimpisan.

epi xountas omws KANEIS den tolmouse na parei tin mpoukia tou allounou. gt den ypirxe logos na to kaneis. tin eksergesi tin kanane foitites, den tin kanane aporoi.

Den exoume na fame kai mou milate gia idanika? ti einai ta idanika? trogontai?? mas ntinoun? mas profilasoun apo to kryo?

to oti petame petres stous batsous kai den mas pyrovoloun en psyxrw den simainei oti eimaste kai eleftheroi...

BaNs3R4ReaL
11-26-2009, 05:36 PM
O adolfos ekane oti ekane.. kai nai thewreite apo tous megalyterous sfagiastes tis istorias alla (xwris na ton dikaiologw profanws) to ekane apokleistika kai mono gia to simferon tis xwras tou. gt tin agapouse tin germania kai ithele na tin kanei isxiri.

parolafta skefteite pote o anthrwpos arxise na endiaferete gia tin morfwsi,tin pedia, ta idanika kai tin eleftheria tou? oti itan xortatos kai eixe douleia kai lefta.

twra eimaste 12.000.000 pontikia kai prospathoume na fame to tyri tou allou pontikou. twra oi "igetes" mas anevenoun panw gia na fane kai na figoun. na kanoun mia arpaxti kai oti tsimpisoun tsimpisan.

epi xountas omws KANEIS den tolmouse na parei tin mpoukia tou allounou. gt den ypirxe logos na to kaneis. tin eksergesi tin kanane foitites, den tin kanane aporoi.

Den exoume na fame kai mou milate gia idanika? ti einai ta idanika? trogontai?? mas ntinoun? mas profilasoun apo to kryo?

to oti petame petres stous batsous kai den mas pyrovoloun en psyxrw den simainei oti eimaste kai eleftheroi...
ego mia erotisi exo na kano.. gia poio logo o xitler einai o kakos tis ipothesis epeidi skotose tous evraious k tous allous. eno o stalin pou skotose ekatomiria kosmo anamesa tous k pollous ellines, mazepse strato me paidomazoma apo valkania, metaxi tous k ellines theoreitai protergatis tis eirinis kai pateras tou koumounismou k giafto doksazetai? tin exete dei oloi k kala koumounistes kai kato i deksia? AFTA

xanwtometrhma
11-26-2009, 06:06 PM
anarwtiemai oloi eseis pou ideologika exete kollhsei sto kke
dinetai kai ta 2/3 tou misthou sas sto komma? eiste toso pragmatikoi commies pou mono se forum kai se poreies ths poutsas apla gia na sas deiksei h tv kanete? toso ideologika monotonoi vlakes eiste pia?

=sapphire=
11-26-2009, 06:26 PM
ego mia erotisi exo na kano.. gia poio logo o xitler einai o kakos tis ipothesis epeidi skotose tous evraious k tous allous. eno o stalin pou skotose ekatomiria kosmo anamesa tous k pollous ellines, mazepse strato me paidomazoma apo valkania, metaxi tous k ellines theoreitai protergatis tis eirinis kai pateras tou koumounismou k giafto doksazetai? tin exete dei oloi k kala koumounistes kai kato i deksia? AFTA

sorry alla apo istoria ta exeis kanei axtarma ligaki.
O Stalin den theorithike pote pateras tou koumounismou.
O Stalin den meteixe pote sta esoterika tis Ellados kathoti itan ekso apo tin sfaira epirois tou *opos eixan symfonisei stin syskepsi tis Gialtas.
Tin moni fora pou o kokkinos stratos irthe antimetopos me Ellines itan kata tin apostoli ek merous mas ekstrateutikou somatos ligo meta to 1pp.
Apo valkania den mazepse kanenan strato,ektos an ennoeis tin prosxorisi tis Roumanias sto pleuro tou ligo prin tin liksi tou polemou.
Se antithesi me ton Hitler o opoios itan ypeuthinos gia ton thanato xiliadon Ellinwn apo peina kai apo mazikes ekteleseis *Vlepe Distomo.

Auta ta oliga

hilfraen
11-26-2009, 06:36 PM
O adolfos ekane oti ekane.. kai nai thewreite apo tous megalyterous sfagiastes tis istorias alla (xwris na ton dikaiologw profanws) to ekane apokleistika kai mono gia to simferon tis xwras tou. gt tin agapouse tin germania kai ithele na tin kanei isxiri.

parolafta skefteite pote o anthrwpos arxise na endiaferete gia tin morfwsi,tin pedia, ta idanika kai tin eleftheria tou? oti itan xortatos kai eixe douleia kai lefta.

twra eimaste 12.000.000 pontikia kai prospathoume na fame to tyri tou allou pontikou. twra oi "igetes" mas anevenoun panw gia na fane kai na figoun. na kanoun mia arpaxti kai oti tsimpisoun tsimpisan.

epi xountas omws KANEIS den tolmouse na parei tin mpoukia tou allounou. gt den ypirxe logos na to kaneis. tin eksergesi tin kanane foitites, den tin kanane aporoi.

Den exoume na fame kai mou milate gia idanika? ti einai ta idanika? trogontai?? mas ntinoun? mas profilasoun apo to kryo?

to oti petame petres stous batsous kai den mas pyrovoloun en psyxrw den simainei oti eimaste kai eleftheroi...
Dld prepei me thn logikh sou na xasoume prwta ta dikaiomata mas gia na ta ektimhsoun kapoioi???
Kai tote den klevan apo fobo oxi epeidh den peinagan...
Poios sou eipe oti oi tote foithtes eixan na fane???

ego mia erotisi exo na kano.. gia poio logo o xitler einai o kakos tis ipothesis epeidi skotose tous evraious k tous allous. eno o stalin pou skotose ekatomiria kosmo anamesa tous k pollous ellines, mazepse strato me paidomazoma apo valkania, metaxi tous k ellines theoreitai protergatis tis eirinis kai pateras tou koumounismou k giafto doksazetai? tin exete dei oloi k kala koumounistes kai kato i deksia? AFTA
O xitler einai o kakos ths ypo8eshs giati apla exase ton polemo eee?
Kai epishs den eipe kaneis oti to ka8estos ths rwssias htan poio swsto apo tou xitler...

anarwtiemai oloi eseis pou ideologika exete kollhsei sto kke
dinetai kai ta 2/3 tou misthou sas sto komma? eiste toso pragmatikoi commies pou mono se forum kai se poreies ths poutsas apla gia na sas deiksei h tv kanete? toso ideologika monotonoi vlakes eiste pia?
To kke, opws kai h xounta einai akra, ksereis posh apostash exoun ayta ta 2? Mhdenikh sxedon kai ta 2 einai outopika kai "KA8ESTWTA" ideologika mporei na fainontai polu makrya to ena apo to allo alla san efarmogh den apexoun ka8olou apla o enas pernei "laikh entolh" kai o allos thn pernei me to etc 8elw...
Kanena akro den einai swsto (dikia mou apopsi panta) kapou sthn mesh 8a yparxei h lysh ama psaksoume arketa...
Epishs sthn ellada den peiname kai an peinagate opws lete oute sto forum den 8a eisastan na milate giati polu apla den 8a eixate oute pc na grapsete...
Mou ginate oloi ideologoi ksafnika me @@ allwn!

Sa_ShA
11-26-2009, 08:23 PM
nai gt exeis zisei esi k ksereis.

δεν έχω ζήσει αλλά έχω νιώσει κάποια πράγματα που εσύ σαν ελληναράς δεν θα νιώσεις ποτέ.
αυτό που έγραψα είναι πως αν ζούσες χούντα ίσως να τα έβλεπες. μπορεί ,δηλαδή, να καταλάβαινες ότι υπάρχουν κάποιες αξίες που δεν θυσιάζεις για πατρίδες και οικονομίες.

nanakios
11-26-2009, 08:24 PM
Poio ksepoulima tis kuprou re anistorite? Les i xounta na ithele na afisei tin kupro? To poios fteei pigene psaxto. gt den se exoune daskalepsei kala.k poio thanato? o che guevara k o stalin exeis kamia idea posous thanatous prokalesane? vasanistiria ? an nai se poious? ti ksereis esu giafta?panteli elleipsi eleftherias? ok tote itane 40 xronia prin. dn ipirxe kratos me eleftheria.

to an eimai anistoritos asto na to krinoune atoma pou den periorizonte stin istoselida tis xrysis augis gia tin enimerosi tous , kai nai to exo psaksei kai gi auto to anafero.

Aaaa ksexasa ekeini tin periodo eixane provlima ta opla ton eleutheron skopeuton kai ekpisokrotousan kai meta eksostrakizontan oi sfaires sta kefalia ton anthropon

Diavases pouthena na eksimno ton stalin ???? ton megalutero sfagea tis rossias??? pou akoma de kseroun gia posa ekatomoiria thanatous euthinetai.

Kai oson afora to koummounistikosustima , emena mou moiazei outopika mias kai opou exei efarmostei moiazei perissotero me dikatoria , vlepe Mao , Tito , Stalin........

BaNs3R4ReaL
11-27-2009, 01:34 PM
sorry alla apo istoria ta exeis kanei axtarma ligaki.
O Stalin den theorithike pote pateras tou koumounismou.
O Stalin den meteixe pote sta esoterika tis Ellados kathoti itan ekso apo tin sfaira epirois tou *opos eixan symfonisei stin syskepsi tis Gialtas.
Tin moni fora pou o kokkinos stratos irthe antimetopos me Ellines itan kata tin apostoli ek merous mas ekstrateutikou somatos ligo meta to 1pp.
Apo valkania den mazepse kanenan strato,ektos an ennoeis tin prosxorisi tis Roumanias sto pleuro tou ligo prin tin liksi tou polemou.
Se antithesi me ton Hitler o opoios itan ypeuthinos gia ton thanato xiliadon Ellinwn apo peina kai apo mazikes ekteleseis *Vlepe Distomo.

Auta ta oliga
O stalin dn theorithike pateras tou komounismou? gia diabase kalitera ta vivlia tou komounismou ti lene giafton..polisevasto patera daskalo k odigiti.. oute afta lene e? Opos k dn ton theorousane ton arxigo tis stratias tis eirinis?episis skotose 65Mil atoma metaxi tous kai dekades xiliades ellines episis... an dn ksereis kai gia ton b pagkosmio polemo.. otan mpikane oi germanoi stin ellada to proto pragma p kanane itane na pane atoma apo tin mistiki gernamiki astinomia k apeleftherosane polla meli tou kke apo tis filakes tis akronafplias.o flwrakis dn eixe kanei paidomazoma 1000 ellinopoula? dn skotose posous ellines? dn tous kserizose akoma kai tin kardia? aftos o flwrakis ksereis poios itane? ksereis oti itane arxigos tou KKE? episis skotose 65Mil atoma metaxi tous kai dekades xiliades ellines

BaNs3R4ReaL
11-27-2009, 01:40 PM
δεν έχω ζήσει αλλά έχω νιώσει κάποια πράγματα που εσύ σαν ελληναράς δεν θα νιώσεις ποτέ.
αυτό που έγραψα είναι πως αν ζούσες χούντα ίσως να τα έβλεπες. μπορεί ,δηλαδή, να καταλάβαινες ότι υπάρχουν κάποιες αξίες που δεν θυσιάζεις για πατρίδες και οικονομίες.
nai poia einai afta dld re paidi m esi pou exeis zisei tosa pragmata sti zwi sou? k ego san ellinaras dn tha ziso pote?

BaNs3R4ReaL
11-27-2009, 01:44 PM
to an eimai anistoritos asto na to krinoune atoma pou den periorizonte stin istoselida tis xrysis augis gia tin enimerosi tous , kai nai to exo psaksei kai gi auto to anafero.

Aaaa ksexasa ekeini tin periodo eixane provlima ta opla ton eleutheron skopeuton kai ekpisokrotousan kai meta eksostrakizontan oi sfaires sta kefalia ton anthropon

Diavases pouthena na eksimno ton stalin ???? ton megalutero sfagea tis rossias??? pou akoma de kseroun gia posa ekatomoiria thanatous euthinetai.

Kai oson afora to koummounistikosustima , emena mou moiazei outopika mias kai opou exei efarmostei moiazei perissotero me dikatoria , vlepe Mao , Tito , Stalin........
nai to exeis psaxei. opos ksereis k poios itane dioikitis tis kiprou tote. opos ksereis kai ti egine k epese i kipros e? Opos eisai sigouros oti i xounta k genika deksia kivernisi tha afine ellinika edafi na pane se alli xwra. toso kalos?
Na sai sigouros oti an eixe tin dioikisi tis kiprou i xounta i tourkia dn tha tin eperne pote. alla dn m les k esi ti eisai.. anarxikos k etc;

BaNs3R4ReaL
11-27-2009, 01:46 PM
Kai gia na min ksexniomaste gia tin prodosia tis aristeras
http://www.youtube.com/watch?v=x948tmdPVIE&feature=related

=sapphire=
11-27-2009, 01:54 PM
O stalin dn theorithike pateras tou komounismou? gia diabase kalitera ta vivlia tou komounismou ti lene giafton..polisevasto patera daskalo k odigiti.. oute afta lene e? Opos k dn ton theorousane ton arxigo tis stratias tis eirinis?episis skotose 65Mil atoma metaxi tous kai dekades xiliades ellines episis... an dn ksereis kai gia ton b pagkosmio polemo.. otan mpikane oi germanoi stin ellada to proto pragma p kanane itane na pane atoma apo tin mistiki gernamiki astinomia k apeleftherosane polla meli tou kke apo tis filakes tis akronafplias.o flwrakis dn eixe kanei paidomazoma 1000 ellinopoula? dn skotose posous ellines? dn tous kserizose akoma kai tin kardia? aftos o flwrakis ksereis poios itane? ksereis oti itane arxigos tou KKE? episis skotose 65Mil atoma metaxi tous kai dekades xiliades ellines


1) Aneferes oti o Stalin kai o kokkinos stratos skotose Ellines kai se diorthosa.Opote tora min mou ta allazeis kai me pas ston emfylio kathoti kai ekei an exeis anoiksei kana sovaro vivlio o Stalin tous eipe na stamatisoun kai na katathesoun ta opla kathoti den tha exoun kamia ypostiriksi apo ton idio.Edose kai o idios entoli ston Tito na kleisei ta synora pros tous fygades tou KKE.
2) Oi kratoumenoi tou KKE apeleutherothikan apo ton Metaxa gia na polemisoun sto plevro tou ethnikou stratou. Yparxei kai eggrafo tou Zaxariadi-Vafiadi pou to apodikniei.Opote min mou les pipes peri Germanon giati ta exete kanei skata ekei pou pas kai ta mathaineis.
3) Kala min peis se kana koummounisti oti pateras tou kommatos einai o Stalin giati tha gelaei mexri aurio.Otan thes na polemiseis to antitheto apo auto pou pisteveis frontise na to gnoriseis oso kala ksereis kai tin dikia sou meria allios ginese perigelos kai rompa.
4) xaxaxaxaxaxaxa eisai pragmatika anistoritos akou o florakis argigos tou KKE kata ton emfylio. Na eisai kala pou me ekanes kai gelasa. Ainte ksestravosou kai diavase kana vivlio anistorite.
Kai mias kai aneferes gia tous fonous Ellinwn apo koummounistes giati den mas aneferes kai tous fonous Ellinwn apo ton Ethniko Strato? Otan valeis sto adeio sou kefali oti ston emfylio den yparxei kalos kai kakos tote ela na ksanamilisoume.
5) Telos sto ksanaleo diavase pios itan o pateras tou koummounismou giati arketoi edo mesa akomi gelane me auto.

Auta

=sapphire=
11-27-2009, 02:05 PM
nai to exeis psaxei. opos ksereis k poios itane dioikitis tis kiprou tote. opos ksereis kai ti egine k epese i kipros e? Opos eisai sigouros oti i xounta k genika deksia kivernisi tha afine ellinika edafi na pane se alli xwra. toso kalos?
Na sai sigouros oti an eixe tin dioikisi tis kiprou i xounta i tourkia dn tha tin eperne pote. alla dn m les k esi ti eisai.. anarxikos k etc;

Den mas les kai giati ligous mines prin tin eisvoli i Elliniki merarxia apoxorise apo tin Kypro?
Poios edose autin tin diatagi?
Otan etoimastikan oi katadromeis apo to Maleme tis kritis pios edose tin entoli gia akyrosi tis apostolis? /parolauta me entoli tou dioikiti tis moiras agnoisan tin entoli kai efygan san provata gia sfagi.

MMMMMMMMMMMM mallon aristeroi itan sto GES kata tin diktatoria gia na dinane tetoies diatages.

BaNs3R4ReaL
11-27-2009, 02:13 PM
1) Aneferes oti o Stalin kai o kokkinos stratos skotose Ellines kai se diorthosa.Opote tora min mou ta allazeis kai me pas ston emfylio kathoti kai ekei an exeis anoiksei kana sovaro vivlio o Stalin tous eipe na stamatisoun kai na katathesoun ta opla kathoti den tha exoun kamia ypostiriksi apo ton idio.Edose kai o idios entoli ston Tito na kleisei ta synora pros tous fygades tou KKE.
2) Oi kratoumenoi tou KKE apeleutherothikan apo ton Metaxa gia na polemisoun sto plevro tou ethnikou stratou. Yparxei kai eggrafo tou Zaxariadi-Vafiadi pou to apodikniei.Opote min mou les pipes peri Germanon giati ta exete kanei skata ekei pou pas kai ta mathaineis.
3) Kala min peis se kana koummounisti oti pateras tou kommatos einai o Stalin giati tha gelaei mexri aurio.Otan thes na polemiseis to antitheto apo auto pou pisteveis frontise na to gnoriseis oso kala ksereis kai tin dikia sou meria allios ginese perigelos kai rompa.
4) xaxaxaxaxaxaxa eisai pragmatika anistoritos akou o florakis argigos tou KKE kata ton emfylio. Na eisai kala pou me ekanes kai gelasa. Ainte ksestravosou kai diavase kana vivlio anistorite.
Kai mias kai aneferes gia tous fonous Ellinwn apo koummounistes giati den mas aneferes kai tous fonous Ellinwn apo ton Ethniko Strato? Otan valeis sto adeio sou kefali oti ston emfylio den yparxei kalos kai kakos tote ela na ksanamilisoume.
5) Telos sto ksanaleo diavase pios itan o pateras tou koummounismou giati arketoi edo mesa akomi gelane me auto.

Auta
gia to 1. skotose omos xiliades ellines o stalin.. 2 afta p les dn einai pipes ama diabaseis ta egrafa tha to katalaveis..gia to 3o.. oxi file dn to leo ego afto. to lene oi efimerides sas kai ta vivlia sas. akrivos opos ta eipa pio pano. aftous tous xaraktirismous lene. 4o. anistoritos? o flwrakis re file eixe igetiki thesi sto kke? oxi sti diarkeia tou polemou. genika eixe? poion emfilio les? emfilios einai otan oi komounistes (p einai to 5% ekeini tin periodo tou ellinikou plithismou) pane kai kaine k sfazoune tin ipoloipi ellada ? afto einai o emfilios? emfilios einai otan iparxoune 2 megala possosta tou plithismou oxi to 5% me to 95%..o ethnikos stratos dn skotose ellines.. komounistes skotose.aftous pou prodosane kipro mikra asia k makedonia.
5 mallon esi prepei na diabaseis ti legate gia ton stalin gt mallon me sena tha gelane

=sapphire=
11-27-2009, 03:39 PM
gia to 1. skotose omos xiliades ellines o stalin.. 2 afta p les dn einai pipes ama diabaseis ta egrafa tha to katalaveis..gia to 3o.. oxi file dn to leo ego afto. to lene oi efimerides sas kai ta vivlia sas. akrivos opos ta eipa pio pano. aftous tous xaraktirismous lene. 4o. anistoritos? o flwrakis re file eixe igetiki thesi sto kke? oxi sti diarkeia tou polemou. genika eixe? poion emfilio les? emfilios einai otan oi komounistes (p einai to 5% ekeini tin periodo tou ellinikou plithismou) pane kai kaine k sfazoune tin ipoloipi ellada ? afto einai o emfilios? emfilios einai otan iparxoune 2 megala possosta tou plithismou oxi to 5% me to 95%..o ethnikos stratos dn skotose ellines.. komounistes skotose.aftous pou prodosane kipro mikra asia k makedonia.
5 mallon esi prepei na diabaseis ti legate gia ton stalin gt mallon me sena tha gelane

Ok anistotite kai kontofthalme kai mono pou les ta vivlia sas mporei na katalave kaneis poso stenomyalos kai aposteiromenos eisai.
Em thelete na to paiksete ethnikofrones em kai sas mathainoun pipes,ainte anoikste ta strava kai diavaste ligaki kana vivliaraki.
To na katsei kapoios na kanei dialogo me to eidos sas einai anofelo.

Oote Thanatos sta koummounia.
Zito i Xrysi Aygi.
Patris, thriskeia,oikogeneia.

Oust apo koprites pou ksepoulisate tin Kypro kai exete to thrasos kai milate.
Oust re koprites pou fylakisate kai skotosate ellines, OUST RE.

Ante trava na peis tis pipes sou se paidakia tis ilikias sou pou akomi theroun oti to 21 kaname polemo stous Germanous.
Mono ekei mporoun na perasoun ta anyparkta epixeirimata sas.

BB

BaNs3R4ReaL
11-27-2009, 04:04 PM
Ok anistotite kai kontofthalme kai mono pou les ta vivlia sas mporei na katalave kaneis poso stenomyalos kai aposteiromenos eisai.
Em thelete na to paiksete ethnikofrones em kai sas mathainoun pipes,ainte anoikste ta strava kai diavaste ligaki kana vivliaraki.
To na katsei kapoios na kanei dialogo me to eidos sas einai anofelo.

Oote Thanatos sta koummounia.
Zito i Xrysi Aygi.
Patris, thriskeia,oikogeneia.

Oust apo koprites pou ksepoulisate tin Kypro kai exete to thrasos kai milate.
Oust re koprites pou fylakisate kai skotosate ellines, OUST RE.

Ante trava na peis tis pipes sou se paidakia tis ilikias sou pou akomi theroun oti to 21 kaname polemo stous Germanous.
Mono ekei mporoun na perasoun ta anyparkta epixeirimata sas.

BB
poia ilikia m more? dn eimai kana 15xrono. k mila kalitera.Leo na koitakseis ta vivlia p eseis oi komounistes grapsate. oxi vivlia ta opoia egrapse kapoios allos . eseis oi idioi. k tora m les oti leo ego mlkies. lista prota tis diafores metaksi sas k ksekathariste telika ti einai o stalin gia sas k meta miliste.k ksanaleo. aftoi p skotosane oi deksioi(pou kamia sxesi dn exoune me to prama gia to opoio arxisame na milame alla ekei prospathises na xtipiseis mipos kerdiseis tpt ) einai atoma ta opoia thelane to kako tis elladas k itane prodotes( komounistes dld) aftoi p skotosane oi komounistes itane ELLHNES .aftes oi eikones p blepeis sto video p ekana link pio pano me kserizomenes kardies k kamena ptomata einai ellines p skotothikan apo komounistes. ta paidia p pirane sto paidomazoma k steilane se diafores xores twn valkanion einai ellinakia arpagmena apo tous komounistes.

=sapphire=
11-27-2009, 05:09 PM
poia ilikia m more? dn eimai kana 15xrono. k mila kalitera.Leo na koitakseis ta vivlia p eseis oi komounistes grapsate. oxi vivlia ta opoia egrapse kapoios allos . eseis oi idioi. k tora m les oti leo ego mlkies. lista prota tis diafores metaksi sas k ksekathariste telika ti einai o stalin gia sas k meta miliste.k ksanaleo. aftoi p skotosane oi deksioi(pou kamia sxesi dn exoune me to prama gia to opoio arxisame na milame alla ekei prospathises na xtipiseis mipos kerdiseis tpt ) einai atoma ta opoia thelane to kako tis elladas k itane prodotes( komounistes dld) aftoi p skotosane oi komounistes itane ELLHNES .aftes oi eikones p blepeis sto video p ekana link pio pano me kserizomenes kardies k kamena ptomata einai ellines p skotothikan apo komounistes. ta paidia p pirane sto paidomazoma k steilane se diafores xores twn valkanion einai ellinakia arpagmena apo tous komounistes.

Ok oti peis dithen patrioti tis kakias oras kai malista anistorite.
Ante stin trypa sou tora na anapoleis ton Papadopoulo.
Koitakste pioi milane gia prodosia!!!!!! Doste kai tin alli misi Kypro kseftilismenoi

Zito o fasismos anistorite deksie xaxaxaxax

Ps o Stalin einia o pateras tou koumounismou xaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxax

Pliroforiaka o Stalin itan enas aimostagis dolofonos pou ton katataso stin idia thesi me ton Hitler.
Tpt allo exei na rotiseis apo ena vromokoumouni?

BaNs3R4ReaL
11-27-2009, 05:29 PM
Ok oti peis dithen patrioti tis kakias oras kai malista anistorite.
Ante stin trypa sou tora na anapoleis ton Papadopoulo.
Koitakste pioi milane gia prodosia!!!!!! Doste kai tin alli misi Kypro kseftilismenoi

Zito o fasismos anistorite deksie xaxaxaxax

Ps o Stalin einia o pateras tou koumounismou xaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxax

Pliroforiaka o Stalin itan enas aimostagis dolofonos pou ton katataso stin idia thesi me ton Hitler.
Tpt allo exei na rotiseis apo ena vromokoumouni?
re file oi deksioi pote dn prodosane k oute tha prodosoune ELLHNES. kala ama dn ksereis kan ti lene oi dikes sas filades gia ton stalin k ti legane otan pethane pigene kripsou esi sti spilia sou..

=sapphire=
11-27-2009, 06:22 PM
re file oi deksioi pote dn prodosane k oute tha prodosoune ELLHNES. kala ama dn ksereis kan ti lene oi dikes sas filades gia ton stalin k ti legane otan pethane pigene kripsou esi sti spilia sou..

Deksia= Cyprus ektos kai an to theoreis skatonisi.

Poso gidi eisai,an evlepes ta proigoumena thread mou tha evlepes oti eimai antikommouni tou kerata.
Ainte loipon trava stin trypa sas na sas mathoun tin diastrevlomeni istoria sas koprites kai arxiprodotes tis Elladas.

Ainte ksanavalte tis koukoules kryfteitai piso apo tous mpatsous kai elate na poulisete ntailiki.
Mia fora vgikate xoris tous mpatsous kai sas rimaksane sto ksylo oi foitites stin Salonica.
Kathoti to na kanete eseis sovaro dialogo me kapion pou exei antithetes apospeis eiste anikanoi logo tou oti ta epixeirimata sas einai geloia.
Alloste gia esas osoi exoun antitheti apopsi esas einai vromokoumounia.

xanwtometrhma
11-27-2009, 07:39 PM
ta koumounia pou antidroun se ola

opws exw ksanapei real komounistes mou

dinete mhpws ta 2/3 tou misthou sas sto komma?
eiste se thesi na doulepsete mono gia ayto?

oute kan ta misa den kanete kai tolmate kai vazete sto stoma sas thn elladitsa GIDIA
ola ta kaka apo ta komounia hrthan

=sapphire=
11-27-2009, 07:54 PM
ta koumounia pou antidroun se ola

opws exw ksanapei real komounistes mou

dinete mhpws ta 2/3 tou misthou sas sto komma?
eiste se thesi na doulepsete mono gia ayto?

oute kan ta misa den kanete kai tolmate kai vazete sto stoma sas thn elladitsa GIDIA
ola ta kaka apo ta komounia hrthan

Otan akouo pipes peri istorias kai efoson theoreis kai vgazeis to symperasma oti eimai koumouni, ok tote eimai.
To protimo 1000 fores apo to na to paizo deksios xoris na ksero tin istoria tis xoras mou.

~Prince of Porphyria~
11-27-2009, 07:57 PM
Giati mas prhzoun synexeia ta oumpala me ta imia mwre parolo pou einai vraxonhzides me plh8ismo kati katsikia?
Gt den ta exasan aytoi.
Akroaristeroi/akrodexioi ta idia skata kai to idio xamenoi, oi men xamenoi stis fantasiwseis, oi de xamenoi sthn ama8ia kai sta komplex...

BaNs3R4ReaL
11-27-2009, 08:47 PM
Otan akouo pipes peri istorias kai efoson theoreis kai vgazeis to symperasma oti eimai koumouni, ok tote eimai.
To protimo 1000 fores apo to na to paizo deksios xoris na ksero tin istoria tis xoras mou.
nai omos dn les ti akrivos eisai. k btw to xeirotero einai na to pezeis oti ksereis gia tin istoria tis xoras s eno dn tin ksereis.

BaNs3R4ReaL
11-27-2009, 08:49 PM
Deksia= Cyprus ektos kai an to theoreis skatonisi.

Poso gidi eisai,an evlepes ta proigoumena thread mou tha evlepes oti eimai antikommouni tou kerata.
Ainte loipon trava stin trypa sas na sas mathoun tin diastrevlomeni istoria sas koprites kai arxiprodotes tis Elladas.

Ainte ksanavalte tis koukoules kryfteitai piso apo tous mpatsous kai elate na poulisete ntailiki.
Mia fora vgikate xoris tous mpatsous kai sas rimaksane sto ksylo oi foitites stin Salonica.
Kathoti to na kanete eseis sovaro dialogo me kapion pou exei antithetes apospeis eiste anikanoi logo tou oti ta epixeirimata sas einai geloia.
Alloste gia esas osoi exoun antitheti apopsi esas einai vromokoumounia.
S ksanaleo mila omorfa.. ksero k ego na vrizo k ksero pio polla apo sena . thes na arxiso k ego na milaw san 15xrono?

nanakios
11-28-2009, 01:30 PM
nai omos dn les ti akrivos eisai. k btw to xeirotero einai na to pezeis oti ksereis gia tin istoria tis xoras s eno dn tin ksereis.auto akrivos eixa skopo na po se sena . kai mia sumvouli , otan prospatheis na matheis istoria dialekse pigi anepireasti kai oudeteri kai oxi mathitades tou Goebbells. aaa kai den eimai oute anarxikos oute koummounistis , apla eimai latris tis alitheias.

BaNs3R4ReaL
11-28-2009, 01:54 PM
auto akrivos eixa skopo na po se sena . kai mia sumvouli , otan prospatheis na matheis istoria dialekse pigi anepireasti kai oudeteri kai oxi mathitades tou Goebbells. aaa kai den eimai oute anarxikos oute koummounistis , apla eimai latris tis alitheias.
mallon ntrepesai giafto pou psifizeis giafto dn les..

nanakios
11-28-2009, 02:09 PM
mallon ntrepesai giafto pou psifizeis giafto dn les..
epeidi den to anakoinono den sumainei pos den eimai kai perifanos gia tin psifo mou.

=sapphire=
11-28-2009, 06:17 PM
nai omos dn les ti akrivos eisai. k btw to xeirotero einai na to pezeis oti ksereis gia tin istoria tis xoras s eno dn tin ksereis.

Eipame apo istoria den skampazeis Xristo,ase tis istories sou gia ta paidakia.

BB

Anakin SkywalkeR
11-28-2009, 07:40 PM
ρε φιλε BaNs3R4ReaL σε βλεπω τοση ωρα να προσπαθεις να περασεις τις γνωμες σου και να μας ''πεισεις'' πως γνωριζεις ιστορια αλλα οπως ειπε και ενας πιο πριν,κατσε μαθε ιστορια απο καπου ουδετερα και οχι απο την δικια σου οπτικη γωνια ... οποια και εαν ειναι αυτη , δν με ενδιαφερει.

Δυστυχως ή ευτυχως η ιστορια γραφεται απο τους νικητες ,αρα και ακρως παραποιημενη . Πραγματικα δν ξερω απο που να διαβασω ιστορια πια με ολα τα χαϊβάνια να γραφουν ο,τι θελουν.

Επι του θεματος, συμφωνω και διαφωνω με καποια πραγματα.
Εγω θα πω μονο ενα R.I.P στους φοιτητες και γενικα στα ατομα που εδωσαν την ζωη τους για αξιες οπως ελευθερια , ισοτητα ,δημοκρατια. Αυτα.

BaNs3R4ReaL
11-28-2009, 09:24 PM
Eipame apo istoria den skampazeis Xristo,ase tis istories sou gia ta paidakia.

BB
bb eipes alla pali edo eisai..Nai ok skampaze esu apo istoria k ase emena na min ksero mia.

BaNs3R4ReaL
11-28-2009, 09:25 PM
ρε φιλε BaNs3R4ReaL σε βλεπω τοση ωρα να προσπαθεις να περασεις τις γνωμες σου και να μας ''πεισεις'' πως γνωριζεις ιστορια αλλα οπως ειπε και ενας πιο πριν,κατσε μαθε ιστορια απο καπου ουδετερα και οχι απο την δικια σου οπτικη γωνια ... οποια και εαν ειναι αυτη , δν με ενδιαφερει.

Δυστυχως ή ευτυχως η ιστορια γραφεται απο τους νικητες ,αρα και ακρως παραποιημενη . Πραγματικα δν ξερω απο που να διαβασω ιστορια πια με ολα τα χαϊβάνια να γραφουν ο,τι θελουν.

Επι του θεματος, συμφωνω και διαφωνω με καποια πραγματα.
Εγω θα πω μονο ενα R.I.P στους φοιτητες και γενικα στα ατομα που εδωσαν την ζωη τους για αξιες οπως ελευθερια , ισοτητα ,δημοκρατια. Αυτα.
Gia pes mou apo pou na matho dld? gt oudeteri pigi dn iparxei.. mipos apo ta vivlia k ta panepistimia pou oi pritaneis tous sikonoune sto server tous to indymedia? den m fenontai k toso oudeteroi aftoi pou sas didaskoune istoria pantos.

VariemaiNaMetraoBan
11-30-2009, 10:43 AM
merika pragmata.

eksigiste mou pws epiviwnoun ta stelexi tou kommatos afou deinoun ton mistho tous sto kke? petres trwne? ti skata.

milane gia katargisi parapedias alla i arxigos tou kommatos exei steilei tin kori tis sta kalytera idiwtika kolegia...!

to "koma" (gt mono se eisagwgika mporei thewrithei koma afto to aisxos...") gt diegrapse ston emfilio ton Velouxioti? epeidi arnithike na paradwsei ta opla kai giafto ton vgalane pousti kai ton diegrapsan.


btw Basner i opws skata legese. kamia fora psifizeis kai pragmata pou den thes alla vlepeis oti mono etc mporei na paei mprosta afti i rimado xwra...


oso gia ton Papadopoulo ktl. opws me to thema tou koummounismou pou lete ta kermata exoun panta dio opseis. nai den diafwnw oti eiani fonias kai mpla mpla mpla. alla den mporo na min tou anagnwrisw oti agapouse tin patrida tou. kai oti ekane to ekane gia na paei mprosta afti i mpourouxa pou legete "ELLADA".

nanakios
11-30-2009, 05:06 PM
nai den diafwnw oti eiani fonias kai mpla mpla mpla. alla den mporo na min tou anagnwrisw oti agapouse tin patrida tou. kai oti ekane to ekane gia na paei mprosta afti i mpourouxa pou legete "ELLADA".

tin frasi ' o dromos pros tin kolasi einai stomenos apo kales protheseis ' tin exeis akousei????

MacFlai
11-30-2009, 09:44 PM
merika pragmata.


Milane gia katargisi parapedias alla i arxigos tou kommatos exei steilei tin kori tis sta kalytera idiwtika kolegia...!
.

οκ, μπορείς να μου πεις που το είδες αυτό; εκπροσωπόντας όλους τους νούμονες ανθρώπους.

Feanaro
11-30-2009, 10:19 PM
Εγώ δε θα μιλήσω για το πολυτεχνείο.
Προτιμώ να μιλήσω γι' αυτό που πιστεύω ότι έχει καταλήξει να σημαίνει για τους περισσότερους. Δηλαδή την πτώση ενός συγκεκριμένου καταπιεστικού καθεστώτος. Λοιπόν, η συζήτηση για μένα θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον γύρω από αυτό και συγκεκριμένα στα χαρακτηριστικά της τότε πολιτικής και κοινωνικής ζωής που γέννησαν στον κόσμο αυτήν την αντιπάθεια για την χούντα.

Ο λόγος που μου κινεί το ενδιαφέρον δεν είναι επετειακός και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μου άρεσαν οι επέτειοι. Είναι διότι κατανοώντας το συγκεκριμένο θέμα καλύτερα, μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε πιο καθαρά τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε και έχουμε ανάγκη ως άνθρωποι για να ζήσουμε καλύτερα.

Είχα την τύχει να μιλήσω με μερικούς ανθρώπους διαφορετικών αντιλήψεων που έζησαν την εποχή εκείνη, χουντικούς, αριστερούς και αρκετό κόσμο που δεν άνηκε συνειδητά σε κάποιον πολιτικό χώρο.
Γενικά οι απόψεις διαφέρουν πολύ από άτομο σε άτομο, αλλά η γενική εντύπωση που μου δώθηκε είναι ότι ήταν ένα καθεστώς που βάσιζε την υπαρξή του, αφενώς ιδιαίτερα στα πρόσωπα και τα αξιώματα και, αφετέρου, στην πολιτική βούληση αυτών των προσώπων που έπρατταν αυτό που ιδεολογικά θεωρούσαν σωστό με αυστηρότητα. Αν και όταν κάτι δεν πήγαινε σύμφωνα με την αντίληψη που ήταν αποδεχτή ότι είναι σωστό, τότε πάσχιζαν να το επιβάλουν έτσι ώστε να ταιριάξει στα πρότυπα που θέλαν.
Και αυτό είναι λίγο πολύ κάτι που βασίζονται όλα τα κράτη, με την διαφορά ότι είναι πιο έντονο σε τέτοια καθεστώτα. Ένας από τους λόγους που θεωρώ ότι ισχύει αυτό είναι ο σαφής ιδεολογικός προσανατολισμός που υπάρχει στα άτομα που βρίσκονται στα ηνία παρόμοιων καθεστώτων.
Δεν είναι ότι απλώς έχουν καποια έργα στο μυαλό τους να κάνουν ή τις α, β, χ πολιτικές αλλαγές που πιστεύουν ότι θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε καλύτερα. Σε τέτοιες απολυταρχικές καταστάσεις υπάρχει πάντα κάτι πίσω από την πράξη και μεταξύ αυτής και του "κοινού καλού". Υπάρχει πάντα κάτι, είτε είναι η "αρία φυλή", είτε το "πατρίς θρησκεία οικογένεια", είτε οποιαδήποτε εξύμνηση συγκεκριμένων αξιών που συγκροτούν το ιδεολογικό πλαίσιο της πολιτικής αλλαγής που πρεσβεύεται από τα συγκεκριμένα άτομα.
Είναι λοιπόν για μένα, ένα βασικό ζήτημα αυτό. Γιατί είναι αναπόφευκτο να μην υπάρχουν άτομα που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις. Και από τη στιγμή που δεσμεύεσαι σε μια συγκεκριμένη αντίληψη των πραγμάτων και που αναλαμβάνεις τον ρόλο αυτού που ασκεί εξουσία, δένοντας παράλληλα όλο σου το έργο στο ιδεολογικό πλαίσιο που έχεις θέσει, είναι επίσης αναπόφευκτο να γίνεις ο δυνάστης και καταπιεστής τους. Διότι σε ένα τέτοιο καθεστώς για να υπάρχει αρμονία, θα έπρεπε να υπάρχει ομοιομορφία στον τρόπο που σκέφτονται και συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, και κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό.

Τέτοια θέματα είναι πάντα επίκαιρα, διότι το πως θα βελτιώσουμε τις ζωές μας είναι ένα θέμα που πάντα θα μας απασχολεί. Αυτό που εγώ θα έλεγα, λοιπόν, με αφορμή το θέμα που άνοιξε, είναι πως τέτοιες καταστάσεις γενιούνται από απόλυτες οπτικές, από ανθρώπους που για διάφορους λόγους τους είναι αδύνατο να δουν ουσιαστικά κάτι άλλο από τη δική τους αντίληψη για το τι είναι σωστό και τι λάθος και που τυχαίνει να έχουν πολιτική δύναμη μια συγκεκριμένη περίοδο.
Λοιπόν, το να κατανοούμε κάτι διαφορετικό από το δικό μας σημαίνει στην πράξη ότι είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε την αξία ενός άλλου ατόμου με διαφορετικό τρόπο σκέψης από εμάς, διότι στην ουσία πάντα έτσι είναι, όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται διαφορετικά. Ας δούμε την ομορφιά στη διαφορά και ας ξεκολήσουμε από τη δική μας υποκειμενική οπτική, γιατί στην ουσία το να γνωρίζεις κάτι διαφορετικό είναι γνώση και η ύπαρξη πολλών διαφορετικών ατόμων και στάσεων στη ζωή είναι το δυναμικό της. Επομένως, η αποδοχή και η απόρριψη είναι πράγματα στα οποία ίσως δεν θα έπρεπε να μένουμε και αντί αυτών να δούμε περισσότερο τη σημασία της κατανόησης ανθρώπων διαφορετικών από μας, γιατί μια κοινωνία ατόμων που δεν καταλαβαίνονται δε νομίζω ότι μπορεί να ευημερήσει. Εξάλου, δεν παύουμε να έχουμε κάποια κοινά και αυτό πάντα θα μας συνδέει.


Αυτά, ελπίζω να μην κούρασα πολύ :p

VariemaiNaMetraoBan
11-30-2009, 11:14 PM
tin frasi ' o dromos pros tin kolasi einai stomenos apo kales protheseis ' tin exeis akousei????

fysika. kai den diafwnw katholou. alla o anthrwpos panta apozita kati parapanw apo afta pou exei. tote eixe douleia,lefta,pswmi,stegi kai diekdikouse eleftheri ekfrasi idewn kai eleftheria logou kai typou.

pleon o mesos ellinas exei eleftheri ekfrasi idewn kai zita douleia,lefta,pswmi,stegi.

pragmatika eimai apogoitevmenos apo to KKE (oxi apo ton koumounismo).
kai an kai den maresei na fernw paradeigmata apo prosopikes mou empeiries (gt mporei kapoios na ta thewrisei ypokeimenika) thelw na anaferw oti prosopika exw parevrethei se synelefseis tis KNE kai exw friksei me afta pou eida. Na diagrafoun apo to koma atoma ta opoia exw diaforetiki (oxi antitheti) gnwmi apo tin pleiopsifia.

signwmi alla den mporo na parw sovara kapoia atoma otan ekeina exoun eksasfalismena apo tin oikogeneia tous ta xrimata,tin douleia kai polles fores akomi kai to amaksi kai mou milane gia maziki epanastasi kai laiko ksesikomo.
Ean erthei kapoios viopalestis omws, o opoios pleon apivdismenos apo tin katastasi apofasizei na katevei se apergeia (kindinevontas endexomenws na meinei ston dromo aftos kai i oikogeneia tou) tote egw kai tha ton akousw,kai tha ton sevasto kai tha ton stiriksw.

Epeisis oloi eseis oi opoioi lete mpravo kai zitw to polytexneio kai ntropi se osous den sevontai tin ethniki afti epeteio na sas thimisw oti tin epeteio tin efivre o kapitalismos ws ena meso apokomisis kerdous.

opote oxi. den tha katevw se kamia poreia, den tha giortasw aftin tin epeteio sas.otan kapoia stigmi kataferw na apoktisw stegi,trofi k lefta. tote tha koitaksw kai tous agwnes gia eleftheri voulisi.

p.s: den einai dynaton nea paidia ilikias 18-25 na psifizoun karatzaferi kai na leme oti to mono mas provlima einai to polytexneio....


οκ, μπορείς να μου πεις που το είδες αυτό; εκπροσωπόντας όλους τους νούμονες ανθρώπους.


pio akrivws? to oti zitoun katargisi tis parapedias? i oti i kiria papariga exei steilei tin kori tis se idiwtika sxoleia?Εγώ δε θα μιλήσω για το πολυτεχνείο.
Προτιμώ να μιλήσω γι' αυτό που πιστεύω ότι έχει καταλήξει να σημαίνει για τους περισσότερους. Δηλαδή την πτώση ενός συγκεκριμένου καταπιεστικού καθεστώτος. Λοιπόν, η συζήτηση για μένα θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον γύρω από αυτό και συγκεκριμένα στα χαρακτηριστικά της τότε πολιτικής και κοινωνικής ζωής που γέννησαν στον κόσμο αυτήν την αντιπάθεια για την χούντα.

Ο λόγος που μου κινεί το ενδιαφέρον δεν είναι επετειακός και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μου άρεσαν οι επέτειοι. Είναι διότι κατανοώντας το συγκεκριμένο θέμα καλύτερα, μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε πιο καθαρά τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε και έχουμε ανάγκη ως άνθρωποι για να ζήσουμε καλύτερα.

Είχα την τύχει να μιλήσω με μερικούς ανθρώπους διαφορετικών αντιλήψεων που έζησαν την εποχή εκείνη, χουντικούς, αριστερούς και αρκετό κόσμο που δεν άνηκε συνειδητά σε κάποιον πολιτικό χώρο.
Γενικά οι απόψεις διαφέρουν πολύ από άτομο σε άτομο, αλλά η γενική εντύπωση που μου δώθηκε είναι ότι ήταν ένα καθεστώς που βάσιζε την υπαρξή του, αφενώς ιδιαίτερα στα πρόσωπα και τα αξιώματα και, αφετέρου, στην πολιτική βούληση αυτών των προσώπων που έπρατταν αυτό που ιδεολογικά θεωρούσαν σωστό με αυστηρότητα. Αν και όταν κάτι δεν πήγαινε σύμφωνα με την αντίληψη που ήταν αποδεχτή ότι είναι σωστό, τότε πάσχιζαν να το επιβάλουν έτσι ώστε να ταιριάξει στα πρότυπα που θέλαν.
Και αυτό είναι λίγο πολύ κάτι που βασίζονται όλα τα κράτη, με την διαφορά ότι είναι πιο έντονο σε τέτοια καθεστώτα. Ένας από τους λόγους που θεωρώ ότι ισχύει αυτό είναι ο σαφής ιδεολογικός προσανατολισμός που υπάρχει στα άτομα που βρίσκονται στα ηνία παρόμοιων καθεστώτων.
Δεν είναι ότι απλώς έχουν καποια έργα στο μυαλό τους να κάνουν ή τις α, β, χ πολιτικές αλλαγές που πιστεύουν ότι θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε καλύτερα. Σε τέτοιες απολυταρχικές καταστάσεις υπάρχει πάντα κάτι πίσω από την πράξη και μεταξύ αυτής και του "κοινού καλού". Υπάρχει πάντα κάτι, είτε είναι η "αρία φυλή", είτε το "πατρίς θρησκεία οικογένεια", είτε οποιαδήποτε εξύμνηση συγκεκριμένων αξιών που συγκροτούν το ιδεολογικό πλαίσιο της πολιτικής αλλαγής που πρεσβεύεται από τα συγκεκριμένα άτομα.
Είναι λοιπόν για μένα, ένα βασικό ζήτημα αυτό. Γιατί είναι αναπόφευκτο να μην υπάρχουν άτομα που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις. Και από τη στιγμή που δεσμεύεσαι σε μια συγκεκριμένη αντίληψη των πραγμάτων και που αναλαμβάνεις τον ρόλο αυτού που ασκεί εξουσία, δένοντας παράλληλα όλο σου το έργο στο ιδεολογικό πλαίσιο που έχεις θέση, είναι επίσης αναπόφευκτο να γίνεις ο δυνάστης και καταπιεστής τους. Διότι σε ένα τέτοιο καθεστώς για να υπάρχει αρμονία, θα έπρεπε να υπάρχει ομοιομορφία στον τρόπο που σκέφτονται και συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, και κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό.

Τέτοια θέματα είναι πάντα επίκαιρα, διότι το πως θα βελτιώσουμε τις ζωές μας είναι ένα θέμα που πάντα θα μας απασχολεί. Αυτό που εγώ θα έλεγα, λοιπόν, με αφορμή το θέμα που άνοιξε, είναι πως τέτοιες καταστάσεις γενιούνται από απόλυτες οπτικές, από ανθρώπους που για διάφορους λόγους τους είναι αδύνατο να δουν ουσιαστικά κάτι άλλο από τη δική τους αντίληψη για το τι είναι σωστό και τι λάθος και που τυχαίνει να έχουν πολιτική δύναμη μια συγκεκριμένη περίοδο.
Λοιπόν, το να κατανοούμε κάτι διαφορετικό από το δικό μας σημαίνει στην πράξη ότι είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε την αξία ενός άλλου ατόμου με διαφορετικό τρόπο σκέψης από εμάς, διότι στην ουσία πάντα έτσι είναι, όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται διαφορετικά. Ας δούμε την ομορφιά στη διαφορά και ας ξεκολήσουμε από τη δική μας υποκειμενική οπτική, γιατί στην ουσία το να γνωρίζεις κάτι διαφορετικό είναι γνώση και η ύπαρξη πολλών διαφορετικών ατόμων και στάσεων στη ζωή είναι το δυναμικό της. Επομένως, η αποδοχή και η απόρριψη είναι πράγματα στα οποία ίσως δεν θα έπρεπε να μένουμε και αντί αυτών να δούμε περισσότερο τη σημασία της κατανόησης ανθρώπων διαφορετικών από μας, γιατί μια κοινωνία ατόμων που δεν καταλαβαίνονται δε νομίζω ότι μπορεί να ευημερήσει. Εξάλου, δεν παύουμε να έχουμε κάποια κοινά και αυτό πάντα θα μας συνδέει.


Αυτά, ελπίζω να μην κούρασα πολύ :p

Lib3rator____
12-03-2009, 09:35 PM
giati to analiete toso? i diktaktoria esose tin Ellada apo ton komounismo. Ellhnas kai komounistis den epitrepete na iparxi.

nanakios
12-04-2009, 01:30 AM
giati to analiete toso? I diktaktoria esose tin ellada apo ton komounismo. Ellhnas kai komounistis den epitrepete na iparxi.

axaxaxaxaxaxxxaxaxaaxxa!!!!

Lib3rator____
12-06-2009, 05:11 PM
axaxaxaxaxaxxxaxaxaaxxa!!!!
katse giati gelas? sovara milao. auto pou ipa itan olososto kai an mpori kapios as mou apodiksi to antitheto

~Prince of Porphyria~
12-06-2009, 10:16 PM
katse giati gelas? Sovara milao. Auto pou ipa itan olososto kai an mpori kapios as mou apodiksi to antitheto

της πατρίδας μου η σημαία
έχει χρώμα γαλανό
και στην άκρη χαραγμένο
σφυροδρέπανο λευκό

Lib3rator____
12-06-2009, 10:33 PM
της πατρίδας μου η σημαία
έχει χρώμα γαλανό
και στην άκρη χαραγμένο
σφυροδρέπανο λευκό
apo pou ise matia mou?

~Prince of Porphyria~
12-06-2009, 10:52 PM
apo pou ise matia mou?

Ap th panousoxwra matia mou.
http://3.bp.blogspot.com/_Jtxb9AL8XfY/Rm56JxL_loI/AAAAAAAAAgI/Cpx0wlKlVZ0/s320/834ec1c8e1c19f5b6b055200373916a4-d6407796db8bc7845a008947e427c357.jpg


ps. ama me pei kaneis koumouni 8a exapwlhsw ta lagwnika ths kolasews panw tou.
ps2. an ypo8esei kaneis oti pistevw epeidh anafer8hka sthn kolash einai hli8ios.

nanakios
12-07-2009, 01:24 PM
katse giati gelas? sovara milao. auto pou ipa itan olososto kai an mpori kapios as mou apodiksi to antitheto


ma kala sovarologeis ??? Thes apodeikseis oti enas ellinas mporei na einai koummounistis???? Oloklira nisakia xrostousan ton pluthismo tous stin uparksi koummouniston tin epoxi tis sotirias xountas.

Lib3rator____
12-07-2009, 11:39 PM
ma kala sovarologeis ??? Thes apodeikseis oti enas ellinas mporei na einai koummounistis???? Oloklira nisakia xrostousan ton pluthismo tous stin uparksi koummouniston tin epoxi tis sotirias xountas.
den ine ellhnes autoi. kai i xounta tous ixe kaloproseksi giati sta nisia pou itan mporousan na psarepsoun astakous. min miliso gi autous pou efigan sta parisia. atimi eksoria atimi

crazycow
12-08-2009, 01:02 AM
a) mesa sto polutexnio den pethane kaneis, omos akrotiriastike apo tin ptosi ths portas enas. to gnorizw apo proto xeri.

b) piso apo to polutexnio krivonte oi amerikanoi, oi opioi thelisan na rixoun thn xounta pou oi idioi eixane anevasei, otan den ta vrikan sto thema ths kuprou

c) pio malakia giorti otan pigena sto sxoleio den upirxe "soula noikokiropoulou ... pethane apo adespoti sfera otan aplone ta rouxa".
nai ok.

nanakios
12-08-2009, 03:42 AM
den ine ellhnes autoi. kai i xounta tous ixe kaloproseksi giati sta nisia pou itan mporousan na psarepsoun astakous. min miliso gi autous pou efigan sta parisia. atimi eksoria atimi


Tropikos proorismos 1

Gyaros

http://www.travelboundagency.com/images/st_lucia.gifTropikos Proorismos 2

Makronissos


http://www.travelboundagency.com/images/negril.gif

crazycow
12-08-2009, 10:08 AM
kai einai tixeroi, an htan dexioi sthn roumania kai thn rosia twra tha milousame gia omadikous tafous :D

nanakios
12-09-2009, 02:39 PM
kai einai tixeroi, an htan dexioi sthn roumania kai thn rosia twra tha milousame gia omadikous tafous :D

To na exeis antithetes idees apo autes enos kathestotos pou exei vgei me tin simaia tou koummounismou ( akoma kai an den exei kamia sxesi me koummounismo alla einai kathara diktatoriko) den se kanei deksio alla antikathestotiko.

P.X Sti rossia to na parameneis xristianos itan aitia thanatou

FasTaker
12-09-2009, 06:02 PM
To na exeis antithetes idees apo autes enos kathestotos pou exei vgei me tin simaia tou koummounismou ( akoma kai an den exei kamia sxesi me koummounismo alla einai kathara diktatoriko) den se kanei deksio alla antikathestotiko.

P.X Sti rossia to na parameneis xristianos itan aitia thanatou

pote itan aitia thanatou???sti rrossia epi stalin epoxi ixe theopiisi tin oikogenia gia ti ixan tralthi oles oi rosides na kanoun ektrosois...kalos mlakas itan k o stalin perisoterous efage o stalin para o tsaros stin oktomvriani epanastasi...

BaNs3R4ReaL
12-10-2009, 03:58 PM
Dn einai tuxaio to oti opoia xwra eixe komounismo apetixe entelos se olous tous tomeis.